19 oct. 2023 | 15:04

Mircea Cărtărescu, mesaj despre fiul său: ”Îl felicit!” Ce reușită a bifat Gabriel

Știri generale
Mircea Cărtărescu, mesaj despre fiul său: ”Îl felicit!” Ce reușită a bifat Gabriel

Mircea Cărtărescu a reușit să-i insufle pasiunea pentru scris și fiului său, Gabriel. Tânărul a scos un volum de poezie care a atras deja atenția. Efortul său a fost premiat. Ce premiu a câștigat tânărul?

Mircea Cărturescu, mândru de fiul său

Mircea Cărtărescu are toate motivele să fie mândru de fiul său, Gabriel. Tânărul îi calcă deja pe urme. Acesta a scos primul său volum de poezie intitulat ”Mâine o să fiu fericit”. Aceasta nu este singura sa realizare. Gabriel a primit Premiul George Coșbuc pentru debut în poezie pe 2023. Anunțul a fost făcut chiar de tatăl acestuia, pe pagiana sa de Facebook:

”Gabriel a primit Premiul George Coșbuc pentru debut în poezie pe 2023. Mă bucur mult și îl felicit!”, a scris îndrăgitul scriitor.

Citește și: Academia Română nu l-a acceptat pe Mircea Cărtărescu. Câte voturi a primit scriitorul: „Nu are nevoie de o primire”. Ce spune preşedintele instituţiei

Ce spun internauții?

Postarea a fost urmată de un val de reacții și de aprecieri. Internauții n-au ezitat să-l felicite pe fiul lui Mircea Cărtărescu. De asemenea, aceștia i-au transmis toate gândurile bune.

”Felicitări, pe urmele părinților săi iluștri”

”Felicitări și la cât mai multe și frumoase împliniri!”

”Acum o citesc. Felicitări depline!”

”Bravo, incitant titlu! Felicitari!”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

Mircea Cărtărescu, cel mai titrat poet contemporan al României, nu ratează nicio ocazie de a se lăuda cu fiul său. Recent, Gabriel l-a însoțit pe tatăl său la o întrunire a poeților, unde scriitorul l-a prezentat, cu multă mândrie, pe fiul său drept un nou poet.

Citește și: Mircea Cărtărescu, primele declaraţii după ce nu a fost acceptat în Academia Română. „Aşa trebuia să fie”

Cine este Gabriel Cărtărescu?

Pe lângă poezie, tânărul este pasionat și de fotografie. Gabriel a debutat în anul 2020 cu prima lui poezie, după ce, în 2018, fiul lui Mircea Cărtărescu a câștigat locul al III-lea la Concursul National de Eseuri organizat de Dilema Veche.

Totodată, tânărul a fost finalist la Gala Tinerilor Scriitori, secțiunea „Premiul Tânărul poet al anului 2022”. La lansare au participat  alături de autor, Florin Bican, Ioan Mihai Cochinescu și Teodora Leon.

Timp de câțiva ani, Gabriel Cărtărescu a avut propria sa rubrică permanentă în revista Ordinul povestitorilor.  În plus, tânărul poet a fost inclus în trei dintre antologiile scoase de Editura Arthur, în urma câștigării repetate a concursului național „Locuiește în poveste”.

Citește și: Anunțul făcut de Mircea Cărtărescu despre fiul său Gabriel. „Nu e fericire mai mare!”

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Laurette a ajuns de nerecunoscut! Cum arată la 40 de ani și ce s-a apucat să facă pentru bani
Unica.ro
Cele mai mari pensii din România. Unii nu au cotizat cu niciun leu la stat
EVZ.ro
Florin Piersic, transferat chiar în aceste momente la Spitalul Foișor din Capitală, pentru o nouă operație! Imagini exclusive / PAPARAZZI
Spynews
Se schimbă regulile în școlile din România. Decizie la Ministerul Educației: Esențial
Capital.ro
Horoscop 10 mai 2024. Săgetătorii îşi primesc răsplata, Fecioarele trebuie să învețe să aibă răbdare
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
CRESC pensiile! Ce CATEGORII de pensionari PRIMESC majorarea
Mediaflux
El e Bogdan, tânărul veterinar care a fost găsit mort în propria mașină, pe o stradă din Pitești! S-a stins din viață din cauza depresiei / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro