Mircea Badea, replică pentru fiica Elenei Lasconi. Ce spune realizatorul TV despre iubire şi căsătorie: ”Oamenii care suferă aiurea în tramvai”

de: Ștefan R. Apostol
07 11. 2023

Elena Lasconi, actualul edil al orașului Câmpulung Muscel, a intrat într-un scandal mediatic și cu urmări politice, după ce declara că la Referendum votase pentru familia tradițională. Scandalul s-a inflamat și mai mult, după ce fiica acesteia avea să o condamne public pe rețelele de socializare. Au apărut și reacții, și de o parte, și de alta, printre acestea și cele enunțate de Mircea Badea, având o replică pentru fiica Elenei Lasconi. Citește mai departe și află ce spune realizatorul TV despre iubire şi căsătorie.

Scandalul în care a intrat Elena Lasconi, și reacția fiicei sale

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, și reprezentant al USR, își anunța recent intențiile de a candida la alegerile europarlamentare, pe listele partidului care a și propulsat-o în funcția de primar.

Elena Lacsoni criticată dur de fiica ei, Oana lasconi

Ulterior edilul muscelean avea să declare că la Referendumul pentru familie a votat cu familia tradițională, iar aceste declarații aveau să o bage într-un scandal mediatic fără precedent, mai ales și în urma declarațiilor făcute de fiica sa de 31 de ani, Oana Lasconi:

”Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi (sâmbătă – n.red.), însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie.”, și-a început declarația Oana Lasconi.

Citește și: Fata Elenei Lasconi este dezgustată după ce primarul a votat ”da” la referendumul pentru familia tradițională

Oana Lasconi: ”Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată”

Declarațiile șocante făcute de fiica Elenei Lasconi au generat adevărate polemici legate de modul în care Oana a decis să-și acuze mama că ” s-a dovedit a fi o homofobă. ”

”Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aș fi așteptat la așa ceva niciodată, nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale.

Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima și am palpitații de câteva ore. Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred.

Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, a spus Oana Lasconi în videoclipul publicat pe contul ei de Instagram.

Oana Lasconi, a recunoscut că face aprte din grupul LGBTQ

Află și: De ce vrea fiica Elenei Lasconi să intre în politică. Internauţii au criticat-o pentru felul în care şi-a scos mama din cursa pentru alegerile europarlamentare

Repercursiunile acestor declarații, atât ale politicianului USR, cât și ale fiicei sale, au dus la excluderea edilului din rândul candidaților la eurparlamentare și se anunță chiar și retragerea suportului politic de către USR.

Printre multele reacții pe marginea acestui scandal au venit și cele ale lui Mircea Badea, acesta având o replică pentru fiica Elenei Lasconi, vorbind despre iubire şi căsătorie.

Mircea Badea, replică pentru fiica Elenei Lasconi

Celebrul moderator a decis să comenteze scandalul mediatic al momentului, declanșat de cele două declarații, dar s-a axat mai mult pe ceea ce avea să spună fiica edilului din Câmpulung Muscel, declarând că:

”Dragă doamnă Lasconi, fiica, nu înseamnă că mami e homofobă deloc, doar pentru că crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie și nu <discriminează jegos>…

Eu am cunoscut de-a lungul vieții mele în nenumărate ocazii, desigur sociale, foarte mulți membri ai comunității LGBTQ. Eu nu cred că există o persoană din această comunitate care să fi rămas cu ideea despre mine că sunt homofob, iar chestiile astea transcend cumva simpla comunicare.

Adică faptul că, să zicem, aș fi iscusit ca să maschez anumite tendințe homofobe pe care le-aș avea, dar sunt destul de abil și eu le maschez. Nu, lucrurile astea se simt, se depistează după discurs.”, spune Mircea Badea în cadrul emisiunii sale de la Antena 3 CNN.

Află și: Ce meserie are fiica Elenei Lasconi, la Paris: “Numai mamă să nu fii! Cu greu înțeleg!”

”Dragă doamnă Lasconi, fiica, nu înseamnă că mami e homofobă deloc”

Ce spune realizatorul TV despre iubire şi căsătorie: ”Oamenii care suferă aiurea în tramvai”

Mircea Badea, cunoscut pentru decalrațiile sale referitoare la familia tradițională, fiind de altfel adeptul acestui concept, a mers mai departe cu mesajul adresat Oanei Lasconi, spunând că, de fapt, ”familia n-are nicio legătură cu iubirea.”:

”Şi știu că vine ca un șoc mental pentru mulți care au senzația că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. De aia vreau să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi (n.r fiica Elenei Lasconi) că am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice și îi venea să plângă.

Deci familia n-are nicio legătură cu iubirea. Știu că sună ciudat și cam prost, dar n-are. De ce? Familia este o construcție instituțională. Iubirea este un sentiment. Familia n-are legătură nici cu iubirea, nici cu sexul, nici cu locuitul împreună. Familia este o construcție strict instituțională şi la această construcție strict instituțională se referea şi referendumul, ca să fac și repetiție de bun augur.

Primarul nu te întreabă: bă, tu o iubești pe asta, faci sex cu ea, stați împreună? Nu, nu întreabă nici pe el, nici pe ea, nici pe ele şi nici pe ei pentru că nu despre asta este vorba la primărie. La primărie te întreabă dacă ești de acord să o iei în căsătorie pe…. Deci e vorba de un acord.”, a continuat Mircea Badea.

Vezi și: Referendum pentru familie 2018, eșuat: reacția PSD și Coaliția pentru Familie

Peste 90% dintre români au votat pentru familia tradițională în 2018

Deși la momentul referendumului din 2018 numărul voturilor în favoarea modificării Constituției era de 91,56%, mulți au votat pentru introducerea termenului de redefinire a familiei.

Deși eșuat, referendumul a generat multe polemici și atunci, dar mai ales acum, după ce Elena Lasconi recunoștea că a votat DA pentru menținerea termenului de familie tradițională și nu schimbarea pentru a include și căsătoriile persoanelor de același sex din grupurile LGBTQ.

”Deci mama n-a votat ca să modifice Constituția „într-un mod jegos”.

În acest context, concluzia trasă de Mircea Badea vine să arate că, în cele din urmă, votul dat de Elena Lasconi și restul de peste 3 milioane de români a fost unul just:

”Deci fiica Lasconi care acuză mama Lasconi că a votat pentru modificarea constituție <într-un mod absolut jegos sau ceva> răspunsul e nu, nu, nu.

Oamenii ăștia care suferă pentru mize false, neînțelegând subiectul, oamenii ăștia care suferă aiurea în tramvai, neînțelegând despre ce e vorba, or ști că actuala Constituție a României nu permite decât căsătoriile tradiționale?

Deci mama Lasconi n-a votat ca să modifice Constituția „într-un mod jegos”. Nu! Ea a votat să rămână Constituția așa cum e! În sfârșit, din când în când, așa sunt eu.. mă mai exteriorizez”, a mai spus Badea la Antena 3 CNN.

Citește și: Referendumul pentru familia tradițională, invalidat: reacția presei străine

Scandalul din aceste zile nu face altceva decât să dividă societatea românească în două tabere, fiecare având argumentele sale de ordin moral, social și personal.