11 ian. 2021 | 09:20

Mircea Badea, previziune șocantă despre creșterea Bitcoin: „Interesant. Urmează o manipulare majoră?”

Știri generale
Mircea Badea, previziune șocantă despre creșterea Bitcoin:
În decembrie 2020 Bitcoin a explodat

Conform specialiștilor Bitcoin ar putea avea un suflu nou în 2021. Criptomoneda și-a continuat cea mai lungă serie de victorii. În decembrie 2020 a avut un nou record de peste 28.000 de dolari. Cu toate astea, la început de an 2021, specialiștii spun că acest trend s-ar putea opri pentru o perioadă.

În decembrie 2020 Bitcoin a explodat

Bitcoin ca instrument financiar internațional a intrat în atenția sectorului  în 2013. La acel moment depășea randamentele furnizate de alte instrumente financiare, cum ar fi  obligațiuni, acțiuni, opțiuni și altele. De atunci și până astăzi criptomoneda a avut o evoluție fulminantă, culminând cu finele anului trecut.

La finele lui 2020 Bitcoin tocmai a închis unul dintre cei mai mari ani din istoria sa. Este al doilea după cel din 2017. Prețul Bitcoin a crescut cu peste 300% în cele 12 luni ale lui 2020. Prin acest record s-a depășit maxima din 2017, pe fondul unui interes instituțional reînnoit.

Acum, pe măsură ce prețul Bitcoin se ridică sub nivelul psihologic de 30.000 de dolari, comercianții și investitorii caută indicii care ar putea dezvălui cum va merge Bitcoin până în 2021.

Pe 28 decembrie 2020 prețul Bitcoin a ajuns la aproape 30.000 de dolari, atingând 29.700 de dolari pe Bitcoin . Valoarea istorică a fost înregistrată pe bursa din Luxemburg Bitstamp înainte de a scădea ușor.

Mircea Badea, sceptic la evoluția criptomonedei

Bitcoin a crescut de patru ori de la începutul anului 2020 și și-a finalizat cel mai mare câștig lunar în decembrie. Analiștii principali ai băncii anunțau că monda Bitcoin ar putea atinge un maxim de 318.000 de dolari până în decembrie 2021.

Moneda și-a construit reputația de „aur digital” pe tot parcursul anului 2020, găsind sprijin din partea investitorilor care sunt prudenți, în ceea ce privește tipărirea masivă a banilor de către guvern. Noua evoluție a criptomonedei, spun specialiștii, va devaloriza monedele tradiționale și va declanșa un val de inflație.

„Aurul a atins un nou record istoric în 2020 și Bitcoin a stabilit un șir de noi vârfuri. Mai mult decât triplarea în a doua jumătate a anului pentru a trece pentru prima dată marca de 28.000 de dolari”, spun specialiștii.

Febra criptomonedei a cuprins, într-o anume proporție și plaiurile noastre mioritice. Ca și pe celelalte piețe financiare, și în România criptomoneda este  considerată un activ de investiții alternativ.

Printre scepticii momentului, în ceea ce privește evoluția criptomonedei, se numără și Mircea Badea, care nu prea crede în ea. Moderatorul a catalogat această evoluție ca ”Propagandă simplistă dar mega agresivă. E o incordare mondiala majora pentru propaganda asta”, într-o postare pe Facebook. (vezi galeria)

Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro