Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis. Întrebarea ironică pe care a pus-o vedeta de la Antena 3

Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis. Întrebarea ironică pe care a pus-o vedeta de la Antena 3
Mircea Badea, prezentator Antena 3

Prezentatorul ”În gura presei” s-a întrebat în mod ironic, pe rețeaua de socializare, de ce nu duc cazurile grave de bolnavi de coronavirus să fie tratate în străinătate, așa cum cerea ”propaganda” în cazul victimelor de la Colectiv. Numai că, de data aceasta, România, chiar ia în calcul așa ceva, cu bolnavii de coronavirus, potrivit președintelui Klaus Iohannis.

Mircea Badea întrebare ironică pe Facebook. Președintele Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea omului de televiziune acum 3 zile

Aflând că nu mai sunt locuri în secțiile de Terapie Intensivă din țară, Mircea Badea s-a întrebat de ce nu sunt duși în străinătate bolnavii de coronavirus, pentru a fi tratați acolo, așa cum spunea ”propaganda” despre victimele din incendiul Colectiv.

Cica sunt multe cazuri grave care nu mai au loc in spitale. De ce nu le trimit in strainatate, asa cum spunea propaganda ca trebuia la Colectiv?”, a întrebat Mircea Badea pe pagina personală de Facebook. Numai că România chiar a vorbit cu alte state pentru cazul în care nu ar mai fi loc în secțiile ATI din țară, ca bolnavii de coronavirus să fie duși și tratați în acele țări.

Klaus Iohannis spune ca Romania ia in calucul trimiterea si tratarea bolnavilor de coronavirus in strainatate
Klaus Iohannis spune ca Romania ia in calucul trimiterea si tratarea bolnavilor de coronavirus in strainatate

Bolnavii de coronavirus care nu vor mai avea locuri în România ar putea fi tratați în străinătate

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, vineri, la Baia Mare, că au fost inițiate contacte cu alte state pentru un eventual transfer de pacienți bolnavi de coronavirus, în cazul în care spitalele din România nu vor mai putea face față epidemiei de coronavirus.

Am discutat această variantă cu ministrul Sănătății și chiar dacă în momentul acesta în România există spațiu și la terapie intensivă, și locuri pentru bolnavi care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar, in extremis, da, avem contacte și le vom valorifica”, a declarat Klaus Iohannis.

Anunțul ministrului Nelu Tătaru despre numărul de locuri la ATI

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că, în acest moment, în România sunt 2.200 paturi de ATI pentru pacienții cu coronaviurs, 1.050 dintre acestea fiind dotate complet și utilate pentru Terapie Intensivă.

Sunt diferite grade de deficienţe respiratorii în spital. Noi avem 226 unităţi spitaliceşti care sunt spitale Faza 1, Faza 2 sau sunt spitale suport. În acestea, avem aproximativ 2.200 paturi de ATI pentru COVID-19, din care 1050 sunt complet dotate, utilate pentru terapie intensivă. Aceste paturi au 612 pacienţi pe ele, iar 199 sunt intubaţi cu ventilaţie invazivă”, declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pe data de 7 octombrie a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI