Mircea Badea, atac dur cu privire la noul acord între MAI și BOR: „Asta cu lumina, le-a intrat rău pe contrasens”

Mircea Badea, atac dur cu privire la noul acord între MAI și BOR: „Asta cu lumina, le-a intrat rău pe contrasens”
Mircea Badea, atac dur cu privire la noul acord între MAI și BOR: "Asta cu lumina, le-a intrat rău pe contrasens"

Mircea Badea surprinde ca de fiecare dată! Acesta a avut o primă reacție la noile modifcări aduse acordului între MAI și Boserica Ortodoxă Română. Mai mult, omul de televiziune aduce o notă de sarcasm celor declarate de ministrul de Interne: „Sunt cel mai mare fan al acestei inițiative”.

Prevederile noului acord MAI-BOR

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seară un nou acord între MAI-BOR, ca urmare a criticilor dure care s-au adus prevederilor anterioare. Astfel, modalitatea prin care credincioșii puteau primi Lumina Sfântă din partea voluntarilor și a polițiștilor s-a schimbat, iar în cazul blocurilor de locatari, cel care va primi lumina va fi administratorul, acesta distribuind și celorlalți vecini.

1. Slujbele se vor oficia cu îndrumarea BOR și prevederilor din ordonanțele militare;
2. Paștele va fi distribuit la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari, vineri și sâmbătă, între orele 8-17 și în prima zi de Paște, între 06-12:00;
3. Sfânta lumină va fi distribuită în parohii, la cerere, de personalul clerical și maximim 5 voluntari, cu echipament  de protecție, mască și mănuși;
4. Aceștia vor purta o banderolă albă pe braț și un ecuson ștampilat de parohie;
5. Enoriașii vor primi lumina de la fereastră, sau din fața curții’
6. La bloc, va fi primită de administratorul blocului;
7. Structurile MAI vor asigura ordinea publică”

Aceste modificări au fost adoptate cu scopul de a preveni răspândirea infectării cu COVID-19. În altă situație, conform vechiului acord între MAI și BOR, mulți enoriași dar și oameni ai legii erau expuși unui pericol mare de îmbolnăvire, poate chiar și deceselor, așa cum a menționat și președintele Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vor fi înmormântări”.

Mircea Badea atacă dur

Mircea Badea nu întârzie să aibă reacții acide la adresa noilor schimbări ale acordului, dar totodată se arată plin de speranță, fie ea și una deșartă. Acesta consideră că împărțirea Luminii Sfinte în noaptea de Înviere este o provocare și dezvăluie că abia așteaptă să vadă acest miracol.

Pe de altă parte, omul de televiziune nu pierde ocazia de a lua în derâdere inițiativa de a împărți lumina la fereastră:

Cred că adevăratul miracol, adică încă un miracol ar fi felul în care vor reuși cei de la MAI și voluntarii să facă treaba asta cu distribuirea Luminii, în noaptea de Înviere. Eu am înțeles prin fereastră, sunt cel mai mare fan al acestei inițiative. Știu că s-a făcut un recensământ. Îți dai seama, să distribui lumina într-o noapte, la toată lumea din țara asta. Așa ceva trebuie văzut. Chiar vreau să văd. Acesta chiar e un subiect”, a spus el.

Acesta critică conducătorii țării și afirmă cu dezamăgire importanța acordată unor lucruri de moment, în detrimentul lucrurilor de care depinde viața oamenilor, acestea fiind lăsate pe plan secund:

Marea opinteală a celor care conduc România e pe subiectul ăsta. Măștile, mănușile, spitalele care nu sunt, astea sunt undeva în subsolul preocupărilor. Oricum n-au constituit o piatră de încercare. Asta cu lumina, le-a intrat rău pe contrasens, a spus Mircea Badea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI