Miracol! Ce s-a întâmplat cu fata arsă din Mehedinți, acum. Medicilor din spital nu le vine să creadă

Miracol! Ce s-a întâmplat cu fata arsă din Mehedinți, acum. Medicilor din spital nu le vine să creadă
Ce s-a întâmplat cu fata arsă din Mehedinți, acum. Medicilor din spital nu le vine să creadă

Fata de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un criminal eliberat condiționat, merge pe propriile picioare, vorbește și va fi externată în curând.

Noi detalii despre fata arsă din Mehedinți. „A avut zile de la Dumnezeu”

O adolescentă de 17 ani a fost incendiată pe 12 iunie de Ion Turnagiu, bărbat condamnat la închisoare pe viață în anul 1994, după ce a comis 5 crime, dar eliberat condiționat în urmă cu un an. Pe 25 iunie, acesta s-a spânzurat în camera de detenție de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Mehedinți cu un tricou pe care l-a legat de gratiile geamului. Bărbatul a fost resuscitat și transportat la spital în stare gravă, sfârșind pe 29 iunie. Între timp, fata, cu arsuri pe 90% din corp, se zbătea între viață și moarte la spital. Doar o minune o mai putea salva, așa cum s-a și întâmplat.

În august, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, medicul Raluca Alexandru, venea cu vești bune în ceea ce o privește pe aceasta. Starea de sănătate a adolescentei era stabilă, ea făcând față și celei de-a șaptea intervenție chirurgicală. De atunci, tânăra a făcut progrese remarcabile. Este conștientă, vorbește cu personalul, care îi oferă și suport moral, iar acum merge pe propriile picioare.

Va avea nevoie de operații estetice

„Fata asta a avut zile de la Dumnezeu. EL a vrut ca ea să mai trăiască. Iar niște medici de exceptie au luptat cu toate puterile pentru ca asta să se întâmple. Fata este bine, în curând va pleca acasă, însă va avea nevoie de operații estetice pentru că a rămas cu cicatrici pe tot corpul, inclusiv pe față. O așteaptă un drum greu și va trebui să aibă o răbdare de fier, să nu deznădăjduiască.

De când și-a revenit, psihologul spitalului a stat de vorbă cu ea zilnic. Era important să fie pregătită pentru momentul în care se va uita în oglindă. Fata are momente când este convinsă că va învinge, că va putea avea o viață normală. În alte momente, este tare deznădăjduită și cred că se simte foarte singură”, au dezvăluit surse pentru Impact.

Nu a fost vizitată de familie în tot acest timp. Se caută un ONG pentru a o ajuta după externare

„Acum două zile a mai suferit o operaţie. Cred că este a şaptea. Este stabilă. Se află pe secţie. Dacă a rezistat până acum operaţiilor, şansele au mai crescut.

Bunica nu a venit, iar tatăl este plecat. A venit o mătuşă să se intereseze, însă nu a mai intrat. În aceste cazuri, noi lăsăm aparţinătorii să intre la pacient, cu protecţia de rigoare, însă aici nu a fost cazul.

Când se apropie momentul externării, ne interesăm să se găsească o formulă de sprijin printr-un ONG”, a spus medicul Raluca Alexandru