Minunea din Oradea. Grupul de tineri care fac un gest unic pentru bătrânii vulnerabili

Fac cumpărături pentru persoanele în vârstă

Trei copii din Oradea au avut o inițiativă cel puțin lăudabilă. Ei s-au oferit să le facă cumpărăturile persoanelor din categoria vulnerabilă, astfel ca acestea să nu mai fie nevoite să iasă din casă și, astfel, să se expună riscului de îmbolnăvire.

„Lăsăm pachetele la ușă”

Lorena Dagau este elevă la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu. Aflase că tinerii de la Asociația Studenților la Construcții din București fac astfel de servicii șia decis că vrea să facă la fel în Oradea. Așa a pornit totul. Împreună cu doi prieteni, Lorena a anunțat ppe Facebook că persoanele vulnerabile  pot să-i sune și să le ceară să le facă cumpărăturile.

Lorena a povestit și cum se întâmplă asta.

„Vrem să-i ajutăm să nu iasă din case, aşa că ne oferim să le facem cumpărăturile. Cine are nevoie de anumite produse sau de medicamente, ne sună, noi scriem pe o listă cele necesare, şi mergem să le cumpărăm. Înainte de a le achita la casă, sunăm să anunţăm cât costă, iar dacă persoana care le-a comandat îşi dă acordul, le cumpărăm. Pachetul îl dezinfectăm, îl ducem la adresa indicată, îl lăsăm la uşă, anunţăm telefonic şi ne retragem în apropiere. Persoana care a comandat ia pachetul şi lasă banii, de preferat împachetaţi într-o hârtie”.

Fac cumpărături pentru persoanele în vârstă
Copiii care le fac cumpărăturile bătrânilor

Pachetele sunt dezinfectate

Este de la sine înțeles că cei trei adolescenți vor purta echipament de protecție și vor dezinfecta inclusiv pachetele pentru cumpărături. ce e și mai lăudabil de atât este că elevii nu vor nicio recompensă financiară pentru acest lucru. Pur și simplu, fac asta din umanitate. Ei speră ca pachetele să nu fie prea mari și să poată să le care prin oraș cu ajutorul bicicletelor sau al mijloacelor de transport în comun.

Lorena spune că în grupul lor de prieteni e admis oricine vrea să facă această faptă bună și că pot s-o sune la unul din numerele de telefon: 0772-130.628 sau 0744-841.450.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI