Minunea de Paște, în noaptea de Înviere. Gestul facut de preafericitul Daniel. ‘Ca urmare a vaccinării’

Minunea de Paște, în noaptea de Înviere. Gestul facut de preafericitul Daniel. ‘Ca urmare a vaccinării’
Ce gest a facut Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a declarat sâmbătă seara, la ceremonia de primire a Sfintei Lumini, că intrarea mai multor credincioși în Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim s-a putut face și datorită faptului că în Israel, pentru că un mare procent din populație s-a vaccinat, au fost relaxate măsurile.

Minunea de Paște, în noaptea de Înviere

Astfel, patriarul Daniel a făcut un gest, despre care unii cred că a venit cam târziu. Astfel, el a lansat primul său îndemn la vaccinarea anti-coronavirus, spunând că ”începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte„.

”Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…) Deci, această binecuvântare este o încurajare pentru noi.

Şi a fost posibil acest eveniment anul acesta mai uşor şi anume intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut„, a declarat Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhală.

Al12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România

Patriarhul a mai apreciat că acesta ”este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”.

”Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte. Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă, dar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm„, a mai decalarat Patriarhul Daniel.

Astfel, o procesiune de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de către Patriarhul Daniel a avut loc sâmbătă la Catedrala Patriarhală. Sfânta Lumină de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, care a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a ajuns sâmbătă la Bucureşti.

De altfel, la Aeroportul Internaţional Otopeni, o delegaţie a Patriarhiei Române care a fost condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, și anume, Timotei Prahoveanul, a aşteptat ca să distribuie Sfânta Lumină din candela adusă de la Sfântul Mormânt delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, respectându-se regulile sanitare în vigoare.

De menționat este că anul acesta este cel al 12-lea an consecutiv în care Sfânta Lumină este adusă în România, tradiţia fiind instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009. Anul acesta, Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, în jurul orei 13,55.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI