Minune la icoana Maicii Domnului din Gorj. A început să lăcrimeze, ce s-a întâmplat

Minune la icoana Maicii Domnului din Gorj. A început să lăcrimeze, ce s-a întâmplat
Minune la icoana Maicii Domnului din Gorj. A inceput sa lacrimeze, ce s-a intamplat

Chiar în zi de sărbătoare a avut loc o minune la icoana Maicii Domnului. Credincioșii prezenți în biserică au rămas împietriți când au văzut că din ochii Fecioarei Maria curg lacrimi frumos mirositoare. Acum, lăcașul de cult a devenit loc de pelerinaj.

Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze mir

Minune sfântă într-o biserică veche de peste 270 de ani, din județul Gorj. Credincioșii care erau în lăcașul de cult, marți, 14 septembrie, de sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, au asistat la un miracol dumnezeiesc. Mai mulți oameni au observat uluiți cum din ochii Maicii Domnului dintr-o icoană se scurg lacrimi. Biserica se află în apropiere de Peştera Muierii, din comuna Baia de Fier.

Preotul paroh Ion Popescu, care slujește de 26 de ani în biserica veche de aproximativ 270 de ani, declară că o asemenea minune nu a mai avut loc la Baia de Fier.

„La finalul slujbei de astăzi, eram la miruit, și câteva credincioase au observat lacrimile de pe icoană. M-au chemat ca să îmi arate și nu ne-a venit să credem. Am anunțat pe părintele protopop Mărgineanu, care a anunțat Mitropolia Olteniei. Am trimis imagini și filmarea și la Mitropolia Olteniei”, a precizat preotul.

Ce semnificație are această minune săvârșită în zi de sărbătoare

Potrivit preotului Popescu, minunea săvârșită în zi de sărbătoare la icoana Maicii Domnului nostru Iisus Hristos poate avea două explicații.

„Este o minune Dumnezeiască şi numai Dumnezeu poate să ştie ce înseamnă. Lacrimile pot însemna lacrimi pentru păcătoşii care s-au îndepărtat de biserică, dar poate să fie şi un izvor de mir“, a dezvăluit acesta.

Credincioșii se îngrămădesc să vadă miracolul înfăptuit de Fecioara Maria

Vestea că icoana Maicii Domnului a lăcrimat s-a răspândit repede în localitate și în împrejurimi. Acum, credincioșii se îngrămădesc să vadă miracolul înfăptuit de Fecioara Maria. În jur de 1000 de oameni au trecut pragul bisericii din județul Gorj, pentru a vedea icoana plângând.

„Nu mi-a fost dat vreodată să văd aşa ceva. Biserica a fost deschisă astăzi toată ziua, pentru că credincioşii au venit de peste tot deoarece au vrut să vadă icoana plângând. Cred că 1.000 de credincioşi au trecut doar astăzi pragul bisericii.Eu voi fi prezent aici şi în zilele următoare pentru credincioşii care vor să se roage la Dumnezeu şi să vadă minunea“, a adăugat preotul.

Biserica tuturor Sfinților din Baia de Fier, județul Gorj, este veche de peste 270 de ani. Este monument istoric construit în anul 1749, în stil Brâncovenesc. Pictura de pe pereți este bine conservată și evocă atmosfera tipic brâncovenească.