Minune în Italia. Miracolul s-a produs chiar în Duminica Floriilor pentru catolici

de: Năstase Mirabela
05 04. 2020

Iată că un semn de speranță în Italia cea îngenunchiată de pandemie vinde dintr-o biserică din orașul Ponza. Astfel că, coroana de spini aflată la picioarele Mântuitorului Iisus Hristos pe un crucifix a înflorit.

Minune în Italia. Miracolul s-a produs chiar în Duminica Floriilor pentru catolici

Pe creanga uscată a coroanei de spini au apărut flori, iar preoții din localitate amintesc că acesta este un semn că lucrurile sunt pe cale să devină mai bune. Spinii au fost așezați acolo încă de anul trecut, din perioada Crăciunului, scrie cotidianul Secolo d`Italia.

Astăzi, 5 aprilie 2020, credincioșii catolici și cei reformați din întreaga lume celebrează Duminica Floriilor, cea care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică, această zi de Duminică a Floriilor coincide, în fiecare an, cu ziua Tineretului.

Cum se sărbătoresc Floriile

Floriile simbolizează intrarea Mântuitorului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulțimi cu flori și ovații. Astăzi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, ramuri care se împart creștinilor în amintirea celor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Iisus Hristos.

ESte un obicei ca de Florii credincioșii să meargă la biserică pentru a sfinți crenguțe de salcie, măslin și palmier pe care le pun apoi la geamuri, la uși și la porți, pentru a fi protejați de cele rele. Tot în Duminica Floriilor mai este un obicei, și anume ca gospodinele să meargă la biserică și să curețe mormintele strămoșilor, agățând de cruci și rămurele de salcie.

Totodată, în Duminica Floriilor se marchează începutul Săptămânii Sfinte, atunci când se celebrează misterele mântuirii împlinite de Iisus Hristos în ultimele zile ale vieții lui, începând de la intrarea în Ierusalim și până la fericita pătimire și glorioasa lui Inviere. Într-un mod cu totul deosebit, creștinii sunt invitați să se spovedească și să se pregătească de Învierea Domnului. Tot în această duminică, creștinii romano-catolici sărbătoresc și Ziua Tineretului.