Ce se întâmplă cu preoții care au împărtășit cu o singură linguriță în plină pandemie

Ce se întâmplă cu preoții care au împărtășit cu o singură linguriță în plină pandemie
Enoriași împărtășiți de preoți în fața Mitropoliei din Cluj-Napoca

Deși sistemul medical românesc se confruntă cu probleme mari, în această perioadă, în fața unui dușman care a afactat toată planeta și are nevoie urgentă de soluții, un deputat a ales să facă plângeri penale preoților, în loc să pună umărul la rezolvarea acestora. Este vorba de deputatul USR, Emanuel Ungureanu. El, împreună cu alte două persoane, au depus un denuț penal pe numele preoților care au împărtășit câțiva enoriași cu aceeași linguriță, la Mitropolia din Cluj-Napoca, săptămâna trecută, potrivit hotnews.ro.

Denunț penal împotriva preoților care au împărtășit enoriașii

În denunțul penal efectuat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, împreună cu alți doi cunoscuți, împotriva preoților și călugărilor de la Mitropolia din Cluj-Napoca, fețele bisericești sunt acuzate că au încălcat legea. Denunțătorii consideră că ”prin acțiunile lor au pus în pericol sănătatea populației”.

„Subsemnații Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu formulăm prezentul denunț față de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoți, călugări) care, în data de 22 martie, au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca și care, prin acțiunile lor, au pus în pericol sănătatea populației (adulți și copii). Vă solicităm ca, în urma identificării acestora, să dispuneți începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată în denunț.

Ce se întâmplă cu preoții care au împărtășit cu o singură linguriță în plină pandemie
Emanuel Ungureanu, deputat USR, denunț penal împotriva preoților din Cluj-Napoca

Denunțătorii reclamă împărtășirea enoriașilor cu aceeași linguriță

Motivul care i-a deranjat, se pare, cel mai tare, pe cei trei denunțători este acela că enoriașii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță din Sfântul Potir.

„Fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă, considerăm că gestul acestor reprezentanți ai BOR aduce grave atingeri sănătății populației, punând, practic, în pericol viețile a sute de oameni. Aceasta, în contextul în care, în momentul actual, ne aflăm în plină epidemie de infectare cu virusul COVID-19, în contextul în care, pe teritoriul României, s-a instituit stare de urgență, în contextul în care autoritățile publice au luat și iau măsuri referitoare la prevenirea și contaminarea cu acest virus”, se mai arată în denunțul penal.

Cele trei persoane care au depus denunțul mai susțin că BOR are obligația să respecte normele în vigoare și că ”actul de împărtășanie cu lingurița comună și cu prosopul comun (…) aduce o gravă atingere sănătății publice”.

Scenele din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca s-au petrecut duminică, 22 martie, în cadrul slujbei Sfintei Liturghii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI