Ministrul Victor Costache, reacție în scandalul contractelor. Ce spune despre coplata din Sănătate

Ministrul Victor Costache, reacție în scandalul contractelor. Ce spune despre coplata din Sănătate
Ministrul Victor Costache, reacție în scandalul contractelor. Ce spune despre coplata din Sănătate

Victor Costache, Ministrul Sănătății, a fost salvat de liftieră, în încercarea de a fugi de întrebările jurnaliștilor, pe holul Parlamentului. Acesta a evitat să ofere un răspuns la întrebările referitoare la operațiile făcute la clinica privată, după ce a devenit ministru.

Ministrul Victor Costache, reacție în scandalul contractelor

Victor Costache s-a ferit să dea un răspuns jurnaliștilor despre operațiile efectuate la clinica privată, după ce a devenit ministru. Cu toate acestea, pe site-ul clinicii apare că Ministrul Sănătății a operat și în timpul săptămânii, deși acesta povestea că a fost acolo la muncă doar în weekend.

”Sunt minciuni gogonate lansate răutăcios în spațiul public de arsenalul de propagandă al PSD. La fel și în cazul coplății pentru sănătate. Fake news-uri fabricate fără fundament”, a spus ministrul Viorel Costache.

Salariul de bază lunar brut de ”20.512 lei”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a încheiat un contract cu o clinică privată, la numai trei zile după instalarea Guvernului Orban. Astfel că, medicul a fost angajat cu salariu pentru zece ore pe săptămână, în timpul liber pe care îl are de la Minister. Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii d ela Libertatea, care au publicat inclusiv contractul încheiat pe 7 noiembrie 2019 între ”„salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”, pentru un salariu de bază brut de 20.512 lei.

sursa video: YouTube Antena 3

În consecință, despre acest scandal, ministrul Victor Costache a declarat că operează pe gratis, în timpul liber pe care îl are, deși în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”.

De asemenea, contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu descriu obligațiile angajatului Costache, care intră în contradicție cu jurământul din Cosntituție și cu atribuțiile legale așe ministrului Costache. Dintre deciziișe cabinetului Orban, Libertatea a mai publicat deja unele prin care și-a favorizat angajatorul, respectându-și contractul cu Polisano Sibiu, dar încălcându-l pe cel cu cetățenii.

Urmăriți Playtech.ro și pe