Ministrul Transporturilor demască abuzurile din spatele protestelor de la metrou: „O acțiune ilegală. E o palmă dată întregii Românii”

Ministrul Transporturilor demască abuzurile din spatele protestelor de la metrou: „O acțiune ilegală. E o palmă dată întregii Românii”
Cătălin Drulă, despre protestul de la metrou

Momente de maximă tensiune au avut loc în această dimineață la metrou, după ce o mână de sindicaliști au blocat circulația trenurilor din cauza unui protest spontan. Mii de bucureșteni au avut de suferit, după ce greva desfășurată la stația de metrou Unirii a blocat întreaga rețea de transport. În replică, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a criticat dur această acțiune, explicând interesele pe care le are la mijloc această acțiune ilegală.

„O firmă sindicat vrea să căpușeze Metrorex în liniște”

Evenimente tensionate au avut loc în această dimineață în cadrul Metrorex, astfel că circulația trenurilor a fost oprită pentru o lungă perioadă de timp. Acțiunea extrem de inoportună a fost determinată de un protest spontan al sindicaliștilor, care au coborat pe șinele de metrou, blocând în aces fel circulația trenurilor, dar și scoatere de sub tensiune a liniilor.

Potrivit primelor informații, protestatorii aflați pe calea de rulare au scandat încontinuu „Demisia!”. Evenimentul a avut loc la o zi după anunțul făcut de Metrorex cu privire la eliberarea spațiilor comerciale de la metrou până pe data de 2 aprilie, spații administrate chiar de sindicat.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie”, a transmis ministrul, pe contul său de Facebook.

Acesta a lăudat, de asemenea, implicarea angajaților de la metrou care au fost chemaț de acasă în folosul cetățenilor.

“Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor și pentru ei am toată aprecierea”, a adăugat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă declară victorie în războiul cu sindicatul USLM

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că dreptatea va învinge întotdeauna, iar de această data, adevărul este de partea Metrorex. Cătălin Drulă a declarat public faptul că sindicatul a reacționat abuziv din cauza notificărilor trimise de Metrorex în vederea încheierii contractelor cu cei care ocupă ilegal spațiile de la metrou.

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale.

E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a mai declarat Drulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI