Ministrul Tineretului şi Sportului, despre activitatea sportivă în rândul copiilor. În ce condiții se pot relua antrenamentele

Ministrul Tineretului şi Sportului, despre activitatea sportivă în rândul copiilor. În ce condiții se pot relua antrenamentele

Deși din 15 mai în România nu va mai fi stare de urgență, unele activități nu se vor relua decât cu măsuri stricte, Activitatea sportivă în rândul copiilor este un subiect sensibil, în contextul pandemiei.

Ministrul Tineretului și Sportului a vorbit despre activitatea sportivă în rândul copiilor

Veștile nu sunt prea îmbucărătoare pentru copiii care de-abia așteptau să practice din nou sportul în mod organizat. Mai ales cei care au obiective de performanță. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, se arată îngrijorat de situație și spune că trebuie să ne preocupăm de sănătatea copiilor. Astfel, activitatea sportivă în rândul copiilor rămâne momentan închisă, susține ministrul, care se declară un susținător al mișcării sportive. Numai că acum îndeamnă la prudență.

„Nu poţi aduna 30 de copii la un antrenament de fotbal în acest moment. Este un subiect sensibil. Eu sunt un suporter al susţinerii sportului de masă, sunt cel mai mare suporter, dar acum este vorba despre o situaţie excepţională, este vorba despre sănătatea copiilor noştri.

Trebuie să înţelegem că sănătatea lor este esenţială. Deschiderea acestora se va face gradual. Dacă în acest moment nu îi putem trimite în colectiv la şcoală, nu îi putem chema în colectiv să facă sport„, a declarat ministrul Ionuț Stroe, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul MTS.

Ionuț Stroe: „Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri”

Ministrul Ionuț Stroe este un susținător al tinerilor, al mișcării sportive pentru sănătate și vine cu propuneri care să revitalizeze acest sector. Deocamdată, doar pe hârtie, până când situația va permite să-și ducă planurile la îndeplinire. Una dintre măsurile pe care le susține este creșterea numărului de ore de sport în școli, care a scăzut dramatic, spre disperarea profesorilor de educație fizică, dar și a elevilor.

„Avem un plan de redeschidere a antrenamentelor şi la nivelul copiilor, dar redeschiderea aceasta se va face gradual, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri, ştiu ca părinte beneficiile pe care sportul le poate aduce tinerilor, vom sprijini creşterea numărului de ore de sport în şcoală, veţi vedea mult mai multe competiţii la acest nivel, dar deocamdată fac apel la prudenţă maximă, pentru că suntem în faţa unei crize fără precedent.

Vom evalua situaţia din două în două săptămâni şi poate vom evalua şi redeschiderea competiţiilor pentru copii”, a mai spus Ionuţ Stroe, care a anunțat o serie de condiții pentru reluarea sporturilor individuale în aer liber.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI