Ministrul Sănătății îl aprobă pe Vlad Voiculescu: ”Există diferenţe între diversele sisteme de raportare”

Ministrul Sănătății îl aprobă pe Vlad Voiculescu: ”Există diferenţe între diversele sisteme de raportare”
Ioana Mihaila il aproba pe Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a susținut că, conform unui raport preliminar al comisiei de anchetă în ce privește declararea deceselor Covid-19, există diferențe între sistemele de raportare.

Ministrul Sănătății îl aprobă pe Vlad Voiculescu

La o conferință de presă, ministrul Sănătății a apus că raportul preliminar i-a fost trimis azi de membrii comisiei de anchetă.

„Am solicitat un raport preliminar, mi-a fost prezentat astăzi, există diferenţe între diversele sisteme de raportare. Nu ştim exact cauza”, a spus ministrul Sănătăţii.

Tot Ioana Mihăilă a mai spus că forma finală a raportului o să fie prezentată la data de 7 mai 2021. Acest raport este realizat de către membrii de anchetă de la Ministerul Sănătății, dar și reprezentanți ai altor instituții.

Amitim că acest subiect a fost abordat pentru prima dată de fostul ministru al Sănătății, și anume, Vlad Voiculescu, stârnind numeroase discuții între membrii coaliției de guvernare.

Ce acuzații grave a făcut Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a spus că sunt diferențe de sute de morți între numărul raportat și numărul real al deceselor provocate de coronavirus. Acesta a acuzat Spitalul Colentina, dar a spus că mai sunt și alte spitale unde există astfel de probleme. Prin urmare, într-un interviu acordat pentru Europa FM, Vlad Voiculescu s-a exprimat în privința acestor diferențe. A spus, prin urmare, că la Spitalul Colentina, diferența este de sute de persoane. Dar a menționat că și la Rol 2 sunt probleme.

”Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri.

Prezentator: Deci spitalul raporta în platforma dumneavoastră cu sutele? Câte sute mai mult decât în partea cealaltă?

Vlad Voiculescu: Peste 500!

Prezentator: Și cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vedea cu mai puține?

Vlad Voiculescu: Două lucruri, două probleme! Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă.

Prezentator: Mai puteți numi unul pe negativ?

Vlad Voiculescu: Rol 2, acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență!

Prezentator: În momentul în care ați văzut datele acestea, care a fost decizia dumneavoastră ca ministru? Să informați superiorii respectivi sau să lucrați doar în cadrul ministerului până când vă lămuriți?

Vlad Voiculescu: Singura decizie rezonabilă într-o astfel de chestiune care este sensibilă și importantă, ca să nu zic gravă, singura decizie este să faci ceea ce trebuie să faci ca să înțelegi dimensiunea problemei, după care e normal că lucrurile astea ar fi trebuit să ajungă la premier, la președinte și așa mai departe”, a spus Vlad Voiculescu în interviul pe care l-a acordat pentru Europa FM la jumătatea lunii aprilie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI