Ministrul Sănătății anunță noi restricții dure pentru români: „Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”

Ministrul Sănătății anunță noi restricții dure pentru români: „Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”
Vlad Voiculescu, despre noi restricții în România

Explozia cazurilor de Covid-19 pune din ce în ce mai multă presiune pe medici, autorități și nu în ultimul rând, pe cetățeni. Românii se tem pentru viața lor, iar varianta vaccinării rămâne printre puținele arme în fața acestei pandemii.

Vlad Voiculescu nu exclude restricții mai dure

Întrebat ce părere are despre noile restricții, cât și despre cum vede situația pe viitor, Vlad Voiculescu nu s-a sfiit să-și exprime îngrijorarea, lăsând de înțeles că românii s-ar putea confrunta și cu alt gen de constrângeri. Ministrul Sănătății i-a invitat pe reporteri să urmărească numărul îmbolnăvirilor înregistrate zilnic.

„ Dacă lucrurile merg așa, în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi. Lucrurile încep să devină îngrijorătoare”, a dezvăluit acesta, în Parlament.

Vlad Voiculescu a declarat, de asemenea, că toate datele ar trebui făcute public, indiferent de minister, astfel că nu vede niciun motiv pentru care s-ar ascunde informații legate de cheltuirea banilor publici.

„Toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există vreun motiv pentru ca anumite date să nu fie făcute publice, atunci acea autoritate care consideră asta poate să se exprime public.

Nu există date publice secrete. Tot ce înseamnă munca administrației publice, respectiv ban public cheltuit, ar trebui să fie date publice, transparente.

Transparența e un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătății, dar și al Guvernului. (Reporter: Este vorba despre numărul de teste pe județe pe care le-ați publicat pe 4 martie, aveați avize de la STS, SRI?) Numărul de teste trebuia să fie publicat cu mult timp înainte, cred că e un lucru pe care îl așteptam cu toții. N-a trimis premierul corpul de control”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Premierul Cîțu vrea să trimită corpul de control la Ministerul Sănătății

În urma declarațiilor făcute de Vlad Voiculescu cu privire la anumite date de vaccinare și testare, Florin Cîțu a anunțat că ar putea trimite un corp de control care să verifice dacă informațiile oferite puteau fi făcute publice.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de control în această dimineaţă. Se autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, potrivit Agerpres.

Aceste tensiuni au aparut în urma faptului că ministrul Sănătății ar fi făcut publice niște informații care erau strâns legate de niște instituții, motiv pentru care Vlad Voiculescu ar fi avut nevoie de niște avize care să-i permită mediatizarea acestor date.

„Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci, natural, trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”, a explicat Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI