Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre vaccinare. Toate categoriile de persoane au de acum înainte acest drept

Vlad Voiculesci, anunț despre vaccinare Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Pandemia de Covid-19 face ravagii în rândul populației, astfel că autoritățile competente iau măsuri disperate. În urmă cu puțin timp, Vlad Voiculescu a făcut anunțul referitor la vaccinarea populației împotriva gripei. Ministrul Sănătății are în vedere eliminarea cât mai multor riscuri care ar putea agrava infecția cu Covid-19.

Toată lumea va avea acces la vaccinul antigripal

Dacă până acum, categoriile de persoane care aveau prioritate la vaccinul antigripal erau numărate pe degete, de astăzi înainte, noul ministru al Sănătății a transmis public că oricine se va putea vaccina antigripal, astfel se contribuie la reducerea riscului ca cetățenii să poate infecta ambele tipuri de virus în același timp.

Astfel, Vlad Voiculescu a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală pentru toate categoriile de vârstă, fără a mai exista prioritate în rândul persoanelor în vârstă sau a celor care prezintă cormobidități.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu, prin intermediul unui comunicat transmis joi de Ministerul Sănătății.

Cine a avut prioritate la vaccinul antigripal până acum

Vaccinul antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de a ne proteja împotriva gripei, care în multe cazuri a provocat decese. Până acum, ca și în cazul vaccinului anti-Covid-19, persoanele care aveau acces erau, în special, persoanele din categoriile cu risc crescut: vârstnicii cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, cu în special cu boli respiratorii și cardiovasculare, dar și copii și bătrâni aflați în azile.

Ministrul Sănătății reamintește că această vaccinare în rândul populației este extrem de importantă, îndemnând cetățenii să își facă vaccinul pentru a se proteja pe sine, dar și pe ceilalți.

Vaccinul este gratuit pentru toată lumea, iar restricțiile de vârstă au fost eliminate.
În egală măsură cu importanța vaccinului o au și regulile sanitare, precum spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut și menținerea unui stil de viață sănătos sunt esențiale pentru a combate infecțiile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI