Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, decizie în cazul demiterii lui Felix Bănilă. Ce va face procurorul șef DIICOT

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, decizie în cazul demiterii lui Felix Bănilă. Ce va face procurorul șef DIICOT
Care este decizia ministrului Justiției în cazul demiterii lui Felix Bănilă?

Ministrul Justiției a declarat că va urma să anunțe, atunci când va fi momentul, dacă va declanșa procedura de revocare a lui Felix Bănilă. Acest lucru se va întâmpla dacă Bănilă nu demisionează. Ce a mai spus Ana Birchall despre situația critică în care se află șeful DIICOT?

Ministrul Justiției, despre decizia în cazul demiterii lui Felix Bănilă

Ana Birchall a declarat că Felix Bănilă nu este pus deloc într-un moment oarecare sau prea ușor. Cu toate astea, orice instituției este „dincolo de persoane”. Ministrul Justiției a dezvăluit că între aceasta și Bănilă au fost numeroase discuții, cel puțin în ultimele luni. De asemenea, și-a arătat nemulțumirea față de câteva aspecte.

„Confirm că mi-am exprimat nemulţumirea faţă de câteva aspecte, în primul rând că de mai mult de 2 luni de zile, am solicitat măsuri ferme pentru combaterea criminalităţii şi a formelor asociate, fie că vorbim de trafic de persoane, exploatarea minorelor, criminalitate informatică. (…) Am solicitat măsuri inclusiv pentru a combate clanurile. Nu vă ascund că i-am exprimat profunda nemulţumire şi confirm că a fost o discuţie vineri şi am reluat şi ieri (marţi, n r.) că nu consider deloc acceptabil modul în care s-a acţionat vineri la domiciliul familiei Melencu”
Ana Birchall

Ana Birchall, decizie în cazul demiteri lui Felix Bănilă
Ana Birchall, decizie în cazul demiteri lui Felix Bănilă

Cum va demara procedura de revocare?

Birchall a mărturisit cum va demara procedura de revocare a ui Felix Bănilă, în cazul în care șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu-și va da demisia.

„Haideţi să nu speculăm. Nu e un moment deloc simplu, vorbind la nivel uman. Sunt convinsă că nu e un moment deloc uşor pentru domnul procuror-şef Bănilă, dar orice instituţie este dincolo de persoană. Asta este credinţa mea şi nu e de azi, de ieri. E dintotdeauna”
Ana Birchall

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI