Iohannis se implică în cazul Caracal. Cerința fără precedent a președintelui, care dărâmă DIICOT

Iohannis se implică în cazul Caracal. Cerința fără precedent a președintelui, care dărâmă DIICOT
Klaus Iohannis îi cere demisia șefului DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac fără precedent la adresa DIICOT, după evenimentele din ultimele zile petrecute în cazul Caracal. Șeful statului i-a cerut demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, cel care a fost propus de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader și care a fost acceptat și numit în funcție chiar de către Iohannis.

Klaus Iohannis îi cere demisia șefului DIICOT

„Nu mă voi referi în această seară la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme şi nici la încercările disperate ale PSD de a se agăţa de putere. Au trecut două luni de la tragedia îngrozitoare de la Caracal care a zguduit România. Această situaţie e generată de eşecul guvernării incompetente din ultimi ani.

Pentru aceste greşeli majore, PSD va plăti politic, vă promit acest lucru. PSD va rămâne în istorie drept guvernarea care a păzit infracorii. O guvernare eşuată. Dar nu mă refer doar la Guvern, ci şi la DIICOT, doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta are semne de întrebare majore.

Îi cer domnului Bănilă să-şi înainteze demisia din funcţia de procuror-şef. Treaba premierului e să guverneze, nu să meargă în turnee externe care să nu aducă nimic. PSD a înlocuit profesioniştii cu incompentenţi şi tot felul de neavenţi. Abia aştept să treacă moţiunea”, a declarat, luni, președintele României.

Felix Bănilă, șeful DIICOT
Felix Bănilă, șeful DIICOT

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care, zilele, trecute, mascații au descins acasă la familia Luizei Melencu pentru a recolta probe biologice de la mama fetei, care a leșinat și a ajuns în cele din urmă la spital. Și bunicul fetei a fost internat, dar a plecat din spital pe semnătură când a aflat că fiica lui a acceptat să i se recolteze probe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI