Ministrul interimar al Transporturilor, noi precizări despre metroul din Drumul Taberei. În ce stadiu sunt, de fapt, lucrările

Metroul din Drumul Taberei. Când vor putea bucureștenii să circule. Vestea de ultimă oră

Lucian Bode, ministrul interimar al Transporturilor, a făcut noi precizări despre stadiul lucrărilor privind metroul din Drumul Taberei. Oficialul avansează o nouă dată pentru deschidere.

Ministrul interimar al Transporturilor, noi precizări despre metroul din Drumul Taberei

Potrivit estimărilor Metrorex, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va avea o lungime de 9,06 km și 12 stații de metrou. Cele 12 stații de pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate vor fi: Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2.

Lucrările au început în anul 2012 și s-au oprit din cauza lipsei de fonduri un an mai târziu, în luna februarie a anului 2013. În ianuarie 2015 au fost terminate galeriile de la stația Academia Militară până la Râul Doamnei.

Noile informații

Lucian Bode, ministrul propus pentru protofoliul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a dat asigurări că în privința metroului din cartierul bucureștean Drumul Taberei lucrările avansează. Vestea mare este că acesta va fi deschis în data de 30 iunie 2020.

„Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei.

Ministrul interimar al Transporturilor, noi precizări despre metroul din Drumul Taberei. În ce stadiu sunt, de fapt, lucrările
Lucrările au început în anul 2012

Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant – 13 trenuri noi până în decembrie 2023”, a afirmat Bode, miercuri, la audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament.

„Procedura de achiziție este în derulare”

Oficialul a dat asigurări că în privința Magistralei, care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni, procedura de achiziție este în derulare pe tronsonul 1 Mai – Tokyo, centrul comercial Băneasa.

„În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul 1 Mai – Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo – Otopeni proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului”, a explicat acesta, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI