Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”

Ministrul de Finanțe a făcut un anunț cât se poate de îngrijorător pentru români, în această joi, când a dezvăluit cât de mare este gaura din bugetul de stat, dar și ce prăpăd a lăsat în urmă Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă. S-ar părea că noile cifre sunt cu adevărat de speriat, depășind orice viziune pesimistă, mai ales spre final de 2019.

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă

Florin Cîţu a anunțat că modul de operare al guvernului anterior a dus la o situație neașteptat de dificilă. Ministrul din Guvernul Orban a mai dezvăluit că România a fost condusă, în ultimii ani, în stilul al Capone, făcând referire la folosirea a două registre. Gangsterul american avea unul pentru el, iar celălalt oficial, pe care să-l prezinte la Fisc. Totodată, oficialul a mai punctat și faptul că trebuie să se intervină foarte rapid, mai ales că deficitul bugetar de la finele lui 2019 va fi unul ce depășește 4% din PIB.

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”
Florin Cîțu a subliniat faptul că Guvernul Dăncilă a lăsat prăpăd în urmă

„Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimite așteptări ale mele. Am aflat că situația reală nu era cunoscută sau anticipată nici de partenerii noștri internaționali. Concluzia este că România, în ultimii 3 ani de zile, a fost condusă după două bugete. A fost un buget cel prezentat în Parlament, și un al doilea buget, care avea toate informațiile reale și care era folosit pentru finanțarea baronilor locali. Exact metoda al Capone, cu doua registre; unul pentru Fisc și unul pentru el”, a declarat Florin Cîțu.

”Datele din buget au fost schimbate după plac, pentru a acoperi ilegalitățile. Bugetul național a fost transformat dintr-un instrument pentru susținerea economiei într-un instrument îl slujba partidului. O altă concluzie mai simplă de atât nu pot să găsesc. Cum erau transferați acești bani către interese de partid. Instrumentul era rectificarea bugetară. La începutul anului, bugetele păreau că sunt dimensionate ok, însă rectificările bugetare luau acești bani și îi transferau către interesele de partid. Nu se puteau face aceste lucruri fără complicitatea Comisiei Naționale de Statistică și Prognoză și fără câteva artificii contabile”, a mai adăugat ministrul Finanțelor, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI