29 sept. 2024 | 09:20

Ministrul Energiei face apel la înțelegere: „Pot apărea avarii din cauza vremii”. Au fost luate măsuri pentru asigurarea stocurilor de energie și gaze

Știri generale
Ministrul Energiei face apel la înțelegere:
Ministrul Energiei face apel la intelegere

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că autoritățile sunt pregătite să intervină în caz de avarii la rețelele de electricitate și gaze, pe fondul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Toate echipele de intervenție au fost suplimentate, iar stocurile necesare au fost asigurate pentru a reduce efectele furtunilor anunțate.

Sebastian Burduja anunță că autoritățile sunt pregătite să intervină în caz de avarii la reţelele de electricitate și gaze

În cadrul Comandamentului energetic, organizat sâmbătă, 28 septembrie 2024, specialiștii din domeniul energiei au analizat riscurile asociate fenomenelor meteo severe, punând în aplicare măsuri preventive pentru asigurarea continuității alimentării cu energie și gaze.

Ministrul Burduja a subliniat că toate stațiile de distribuție au fost aprovizionate cu stocuri de motorină pentru a susține grupurile electrogene, dacă va fi necesar.

De asemenea, au fost mobilizate echipe de intervenție suplimentare în zonele vizate de rafale de vânt și ploi abundente. ANM a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale și intensificări ale vântului, valabile până luni, 30 septembrie.

În acest context, rafalele de vânt ar putea atinge viteze de până la 80 km/h, iar în Moldova și estul Munteniei, vântul ar putea depăși chiar și 70 km/h. Sebastian Burduja a declarat că o atenție specială este acordată zonei Galați, unde precipitațiile intense ar putea provoca probleme suplimentare.

Intervenții rapide și siguranța echipelor de intervenție

Ministrul Energiei a făcut apel la înțelegere din partea populației în cazul în care vor apărea avarii. El a subliniat că echipele de intervenție, deși suplimentate și pregătite, se confruntă cu presiuni mari în astfel de situații.

”Siguranța lor și a cetățenilor rămâne prioritatea noastră numărul unu”, a declarat Sebastian Burduja, menționând că autoritățile vor interveni prompt, însă condițiile dificile de vreme ar putea încetini ritmul intervențiilor.

În acest context, oficialul a dat asigurări că toate structurile Ministerului Energiei sunt pregătite să acționeze în caz de avarii și că se va interveni rapid pentru a asigura continuitatea furnizării de energie electrică și gaze.

”Vom face tot ce este omenește posibil pentru a rezolva problemele, fără a pune viețile echipelor de intervenție în pericol”, a mai spus acesta.

Citește și Cod portocaliu de fenomene meteo severe în București și Ilfov. ISU: “Închideți ferestrele! Aveți grijă unde parcați mașinile”!

Avertizări meteo și recomandări pentru populație

ANM a emis o avertizare cod galben valabilă începând de duminică, 29 septembrie, ora 08:00, până la ora 20:00. În acest interval, în cea mai mare parte a țării, se vor înregistra averse semnificative și intensificări ale vântului. În regiunile sudice, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu descărcări electrice, vijelii și posibil grindină. În anumite zone, cantitățile de apă ar putea depăși 50 l/mp.

Ministrul Energiei și ANM le recomandă cetățenilor să urmărească atent evoluția vremii și să ia măsuri de precauție. De asemenea, în cazul întreruperilor în furnizarea energiei electrice sau gazelor, populația este rugată să manifeste răbdare și să urmeze recomandările autorităților pentru a evita accidentele. În cazuri de urgență, cetățenii sunt sfătuiți să contacteze imediat autoritățile prin serviciul de urgență 112.

Autoritățile sunt în permanentă legătură cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), iar comandamentele energetice vor continua să monitorizeze situația zilnic, la ora 11:00, în funcție de actualizările prognozelor meteo și hidrologice.

Citește și Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Soluția care alungă muștele din casă instantaneu. Metodă testată
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro