29 sept. 2024 | 08:20

Cod portocaliu de fenomene meteo severe în București și Ilfov. ISU: “Închideți ferestrele! Aveți grijă unde parcați mașinile”

Vremea Meteo
Cod portocaliu de fenomene meteo severe în București și Ilfov. ISU: “Închideți ferestrele! Aveți grijă unde parcați mașinile”
Cod portocaliu de fenomene meteo severe in Bucuresti si Ilfov

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu pentru fenomene meteo extreme în București și Ilfov. Ploile torențiale și vântul puternic vor afecta aceste zone în perioada 29-30 septembrie 2024, iar autoritățile au activat măsuri speciale pentru siguranța populației.

Recomandările ISU pentru bucureșteni și ilfoveni

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a emis o serie de recomandări clare pentru cetățeni, în vederea protejării acestora de pericolele vremii severe.

Oamenii sunt sfătuiți să închidă ferestrele locuințelor și să evite adăpostirea în apropierea copacilor, stâlpilor sau construcțiilor vulnerabile. De asemenea, activitățile în aer liber sau la înălțime trebuie sistate imediat pentru a preveni accidentele. ISU a atras atenția asupra pericolelor provocate de obiecte dislocate de vânt sau de căderile de stâlpi și fire electrice.

Persoanele aflate pe stradă trebuie să fie vigilente și să evite atingerea acestor structuri dacă sunt doborâte la pământ. De asemenea, este indicat să se limiteze deplasările pe cât posibil.

Atenție sporită în trafic: Măsuri speciale pentru șoferi

Autoritățile rutiere au emis și ele recomandări pentru conducătorii auto, subliniind importanța unei conduite prudente în condiții de vreme extremă.

Se recomandă evitarea deplasărilor inutile, iar în caz de urgență, șoferii trebuie să adapteze viteza la condițiile de drum alunecos și să mențină o distanță de siguranță suficientă față de vehiculele din față.

Pe lângă aceasta, autoritățile le cer șoferilor să evite zonele cu risc ridicat de acumulare a apei, cum sunt pasajele sau locurile unde se pot forma torenți.

Luminile de întâlnire trebuie folosite în permanență pentru o vizibilitate optimă, iar frâna de motor este preferabilă pentru a reduce viteza treptat.

Nu în ultimul rând, parcarea mașinilor în apropierea copacilor sau clădirilor deteriorate trebuie evitată pentru a preveni daunele provocate de căderile de obiecte.

Citește și Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe!

Cetățenii, îndemnați să urmărească avertizările meteo și să evite deplasările neesențiale

Instituțiile Prefectului din București și Ilfov au subliniat importanța calmului și a cooperării în cazul unor blocaje temporare în trafic. Oamenii sunt încurajați să nu blocheze intersecțiile și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri pentru a evita aglomerările.

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească în mod constant avertizările meteorologice transmise prin radio, televiziune și internet, și să respecte recomandările de siguranță.

De asemenea, este important să se evite deplasările neesențiale și să fie pregătiți să acționeze rapid în cazul în care situația o impune. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină și să ofere ajutor în caz de nevoie.

În situații de urgență, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze numărul unic 112. Avertizarea meteo este în vigoare până la 30 septembrie, ora 10:00, iar autoritățile îndeamnă locuitorii să fie vigilenți pe toată durata fenomenelor severe.

Citește și Care va fi cea mai afectată zonă din București de ciclonul Ashley. Ce arată cele mai noi date!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Soluția care alungă muștele din casă instantaneu. Metodă testată
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro