20 oct. 2022 | 07:45

Ministrul Energiei explică motivul diferenței de preț dintre motorină și benzină. Ce surpriză îi așteaptă pe români la pompe

News
Ministrul Energiei explică motivul diferenței de preț dintre motorină și benzină. Ce surpriză îi așteaptă pe români la pompe
Virgil Popescu, ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat de ce există o diferență de preț semnificativă între benzină și motorină. Potrivit oficialului, există posibilitatea unor fluctuații, iar aceste diferențe să dispară. Care este motivul pentru care motorina a ajuns să fie mai scumpă decât benzina?

Ce se va întâmpla cu prețul motorinei? Toți românii trebuie să știe

În cursul serii de miercuri, Virgil Popescu a fost întrebat dacă există o explicație concretă pentru creșterile prețurilor la combustibili, în această perioadă fiind înregistrată cea mai mare diferență între prețul benzinei și cel al motorinei. Acesta a vorbit despre prețul barilului de petrol și de scăderile înregistrate în ultimele zile. În timp ce prețul benzinei nu este influențat de mediul internațional, la motorină lucrurile stau diferit.

„După anunţul OPEC de scădere a producţiei, a urmat o creştere a preţului. Am văzut asta, după care am văzut o stabilizare a preţului barilului de pretrol şi astăzi sau de două zile observ o uşoară scădere. Dar asta e legat de preţul petrolului care are o influenţă la noi în ţară legat de preţul benzinei, în mod special.

La motorină avem şi cotaţiile internaţionale, fiind importatori de motorină. Cotaţiile nu au scăzut”, a declarat Virgil Popescu.

Vestea bună oferită de ministrul Energiei pentru români este aceea potrivit căreia, diferența dintre prețul benzinei și al motorinei va dispărea, astfel că acestea vor avea prețuri similare, acest lucru datorându-se fluctuațiilor. Virgil Popescu a explicat că în regiune, motorina este mult mai solicitată, având în vedere și cererea Ucrainei.

”Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja.

Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a subliniat Popescu, la Digi24.

 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro