Anunț oficial despre benzina și motorina din România. Vestea dată de ministrul Energiei

Anunț oficial despre benzina și motorina din România. Vestea dată de ministrul Energiei
Anuntul momentului despre carburanti. Ministrul Energiei a dat raspunsul asteptat de toti

Criza carburanților și mai ales creșterea prețurilor acestora a adus panică printre români, mai ales în ultima perioadă. Recent, prețurile au mai scăzut, însă rămân în continuare foarte ridicate, în comparație cu anii precedenți. Virgil Popescu, ministrul Energie, a făcut un nou anunț în legătură cu acest subiect.

Anunțul ministrului Energiei

Într-o recentă postare pe rețelele de socializare, Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că România are toate resursele necesare pentru a asigura consumul de carburanți atât pentru populație, cât și pentru economie.

„În urma apariției unor speculații de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel național, Ministerul Energiei infirmă categoric existența unei astfel de probleme atât în privința stocurilor, precum și în privința aprovizionării cu carburanți. România deține toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populație, cât și pentru economie”, potrivit ministrului Energiei.

Prețurile carburanților nu for mai suferi modificări semnificative

În cursul zilei de astăzi, conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor s-a întâlnit cu reprezentanții principalelor benzinării din România. În urma discuției, cei din urmă au transmis că nu există nicio posibilitate de diminuare a stocurilor de carburanți sau de modificare importantă a prețurilor acestora. Cele două părți au discutat despre furnizarea de carburant, dar și de magazinul cu bunuri de larg consum din incinta instalațiilor.

“În ceea ce priveşte furnizarea de carburant, dat fiind că, pentru consumator sunt importante atât preţul şi calitatea combustibilului, cât şi durabilitatea motorului, operatorii economici să manifeste atenţie sporită în ceea ce priveşte informarea consumatorului, în incinta staţiei şi nu numai, dar şi recipientelor în care se livrează combustibili clienţilor, astfel încât procesul comercial să fie unul sigur, dat fiind potenţialul inflamabil deosebit al produselor.

În ceea ce priveşte magazinele din incinta staţiilor de carburant, s-a convenit că este necesară reînnoirea agregatelor şi sistemelor de expunere a mărfurilor, dar şi o mai atentă supraveghere periodică a stocurilor de produse, astfel încât să nu mai existe pericolul aflării la comercializare a unora cu data durabilităţii minimale depăşită”, mai precizează comunicatul ANPC.

Totodată, a fost stabilit faptul că se va acorda o atenție deosebită în ceea ce privește curățenia în spațiile de vânzare și depozitare din cadrul benzinăriilor. ANPC a mai precizat că, în urma controalelor recente, se lucrează la planul de remediere a tuturor deficiențelor constatate.

Urmăriți Playtech.ro și pe