Ministrul Educației, despre modul în care se vor oferi mărțișoare și flori în școli. Ce trebuie să facă elevii

Ministrul Educației, despre modul în care se vor oferi mărțișoare și flori în școli. Ce trebuie să facă elevii
Reguli de oferire a mărțișoarelor în școli Sursă foto: Spotmedia.ro

Sorin Cîmpeanu a vorbit duminică despre cum se va desfășura activitatea în școli astăzi, cu ocazia zilei de 1 Martie. Pentru că în fiecare an, de Mărțișor, elevii le-au oferit dascălilor un simbol al primăverii, nici acest an nu face excepție de la regulă, în ciuda pandemiei. Pentru ca evenimentul să aibă loc în siguranță, ministrul Educației a oferit câteva recomandări în acest sens.

Elevii vor purta sau nu mănuși?

Ministrul Educației a explicat că instituția pe care o conduce a îndemnat cetățenii să acorde atenție sporită atunci când manevrează cadourile, pentru a evita ca acest gest frumos să favorizeze transmiterea virusului. Întrebat dacă a recomandat folosirea mănușilor de protecție, așa cum s-a zvonit, acesta a infirmat această variantă, subliniind faptul că Ministerul Educației nu încurajează exagerările.

Acesta a mai menționat, însă, că așteaptă cu interes rec0mandările făcute de specialiști în acest sens, dacă purtarea mănușilor este cu adevărat o reală protecție.

„Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Am îndemnat la maximă prudență și respectarea tuturor regulilor, în așa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau un mărțișor, să nu se transforme într-o interacțiune care să faciliteze transmiterea virusului.

Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul, nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sigur, sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, n-am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, așteptăm cu interes. N-am auzit, n-am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare, cu titlul de obligație sau nu.

Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a transmis Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Vlad Voiculescu , despre cum să se protejeze elevii și profesorii în școli

Cu privire la același subiect, referitor la purtarea mănușilor de 1 Martie, Vlad Voiculescu a oferit un răspuns citând un paragraph din Biblie, prin care să explice diferit inutilitatea acestui gest. Mai mult, acesta a atras atenția unor măsuri de protecție reale, precum distanțarea socială, vaccinarea și respectarea restricțiilor.

“O să răspund cu un citat din Biblie: toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos. Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută.

Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a răspuns ministrul Săntății.

Raed Arafat a explicat, de asemenea, că elevii pot duce mărțișoare și flori la școală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI