Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre revenirea la școală. Cine nu are voie fizic în bancă

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre revenirea la școală. Cine nu are voie fizic în bancă
Ministrul Educației, anunț despre revenirea la școală

Doar câteva zile ne mai despart de începerea școlii. Pe 5 mai copiii se întorc în bănci, dar în ce condiții? Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a venit cu detalii pentru părinți, în această dimineață, la ”Vorbește Lumea”.

Ministrul Educației a detaliat condițiile în care elevii vor reveni la școală din 5 mai

Ministrul Sorin Câmpeanu a declarat joi că elevii revin fizic la școală, cu excepția celor locuiesc în zone carantinate. Acesta a explicat că nu se justifică înjumătățirea efectivelor de elevi în clasele terminale, atunci când în condiții asemănătoare, anume suprafețe identice ale claselor, pot merge toți la școală. Referitor la elevii din învățământul special, și aceștia își pot relua activitatea într-o formă normală, indiferent de clasă și de scenariu.

„Se va ține cont de rata de infectare de localitatea școlii respectivă. Toți elevii, plus copiii din grădinițe, vor putea merge în cele peste 1000 de localități cu rata mică. Nu luăm în discuție localitățile care sunt în carantină, dar, din fericire, aici au rămas puține. În rest, toți vor putea fi prezenți fizic la școală. Separat de aceste două scenarii, elevii din învățământul special, din școlile speciale, vor putea merge fizic, indiferent de clasă și de scenariu. Pe 5 mai, se întorc după scenariile I și II toți elevii claselor terminale. Practic, cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate. 

La școală nu se va cere testare epidemiologică, dar se insistă pe regulile deja știute: distanțare, aerisire, norme de igienă.   Eu sunt convins că părinții vor să își ducă copiii la școală. În momentul în care există cea mai mică suspiciune, frică, părinții nu vor putea fi obligați să își trimită la școală. Accesul acestor copii trebuie să rămână în continuare asigurat prin predare online. Pentru elevii care au intrat în contact cu cineva bolnav sau sunt suspecți, am înțeles că există testele antigen pentru ei”, a explicat oficialul la Pro TV. 

Despre Bacalaureat și Evaluarea Națională 

Până la Evaluarea Națională, în 22 iulie, și Bacalaureatul, în luna mai vor fi organizate evaluările. Ulterior, vom avea examenele, care se vor derula sub condițiile enumerate anterior. Se așteaptă să se producă totul cât mai aproape de normal. Vreau să se înțeleagă că această perioadă a generat pierderi, care vor trebui recuperate”, a mai spus ministrul în cadrul aceleiași emisiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI