Ministrul de Interne, anunț important despre Ordonanța 12! Suceava iese din carantină. Mesaj lui Vela pentru români

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va susține în această seară, începând cu ora 22:00, o nouă declarație de presă. Discursul este programat la doar două ore de la adoptarea proiectului legislativ privind starea de alertă, și la o zi distanță de implementarea ei în România.

Marcel Vela, noi precizări despre starea de alertă

UPDATE: În declarația sa din această seară, ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat că se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și zona limitrofă formată din alte opt comune.

„Vă prezint astăzi a 12-a Ordonanţă Militară. Se ridică măsura de carantinare în miniciupiul Suceva şi în zonele limitrofe: Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitrocu Dragomirnei.
Aş dori să mulţumesc celor din Suceava care prin tot ce au făcut au avut grijă de sănătatea celor dragi şi i-au protejat pe cei din zonele limitrofe.
Ordonanţele militare nu au făcut altceva decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi agresiv. Ne-au făcut să ne dăm seama că suntem mai puternici împreună. Am arătat mai mult ca niciodată că putem fi uniţi.
Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate. Ştim ce avem acum de făcut, de la distanţarea socială, la simpul spălat pe mâini timp de 20 de secunde. Nu a existat o schiţă de plan pentru că nu ne-am mai confruntat cu un asemenea război.
Întotdeauna ne-am gândit la binele dumneavoastră şi la ce putem face pentru a resimţi cât mai puţin această luptă care nu a fost deloc uşoară.
Vă mulţumesc că aţi respectat ordonanţele militare. Mulţi români trăiesc astăzi datorită fiecăruia dintre dumneavoastră. Împreună vom trece şi peste asta“, a transmis Marcel Vela.

Șeful MAI va susține astăzi, începând cu ora 22:00, o declarație de presă, care vine în contextul în care deputații au aprobat acum două ceasuri legea privind măsurile dispuse în perioada stării de alertă.

Vineri, starea de urgență va expira în România, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie substituită de starea de alertă.

Ce se va întâmpla după 15 mai

Conform actului normativ, autoritățile vor putea impune, în continuare, carantina și izolarea, și pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor, precum și interzicerea organizării de concerte, ori mitinguri sau procesiuni.

Mall-urile mici și terasele se vor deschide, iar cetățenii vor fi obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise.

În ceea ce privește transportul public în comun, recent, șeful de la Interne făcea o declaratie controversată.

„La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără masca – n.r.). Dacă nu are masca și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici masca. Noi nu intrăm în cazarmă, vom apară cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri coercitive pentru fiecare fapta. Am găsit formulă parlamentară pentru a nu intră în conflict“, i-a înștiințat Vela, zilele trecute, pe cetățeni.

Astfel că, cei care fac rabat de la reguli riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI