Cine e primul ministru care se alătură protestului pentru autostradă

Ce a făcut Eugen Teodorovici după ce a plecat de la DNA. Așa și-a pus la punct toți dușmanii

Guvernul nu a părut că susține protestul pentru autostrada din Moldova, dar unul dintre miniștrii cabinetului Dăncilă a spus că va protesta la ora 15.

Potrivit ziare.com, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că se va alătura protestului #șîeu.

„Câțiva colegi vor veni în fața ministerului. O să mă alătur și eu protestului pentru că cu toții ne dorim autostrăzi”.
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Colegul său din Guvern, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, a făcut și el zilele trecute aluzie la protestul din Moldova.

Aflat în vizită pe șantierele de pe loturile Coşlariu – Vinţu de Jos, Vinţu de Jos – Simeria şi Simeria – Gurasada, Răzvan Cuc a comentat inițiativa omului de afaceri sucevean.

„Eu le-aş mulţumi pe de-o parte constructorilor că nu au încetat lucrul, în lipsa bugetului aprobat. Şi constructorii puteau să spună: ‘Nu aveţi bugetul aprobat, stăm blocaţi până când aveţi bugetul, să ştim că ne luăm banii’. Aici au dat dovadă de seriozitate şi de consecvenţă şi pentru asta le mulţumesc! Cât timp România şi românii vor autostrăzi, eu cred că dacă ne oprim şi 15 minute ne costă foarte mult. Noi vom lucra non-stop ca să vedem că se implementează proiectele pe care le avem acum în desfăşurare. Vrem să finalizăm numărul de kilometri de cale ferată modernizată aşa cum şi-a asumat CFR Infrastructură. Pentru asta îi voi sprijini cu măsuri legislative, cu tot ce se impune să fac, în calitatea mea de ministru al Transporturilor”.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Primul metru de autostradă, construit simbolic în Moldova, a dat naștere unei adevărate campanii la nivel național. Companii private, școli, dar și instituții publice au anunțat că la ora 15 își vor suspenda activitatea pentru 15 minute.

Totul în semn de protest față de Guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria, au promis autostrăzi și proiecte mari de infrastructură, dar au plecat apoi fără să lase ceva în urmă.

Pe 4 martie, Ştefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, necunoscut țării până atunci, anunța că a finalizat lucrările la primul și singurul metru de autostradă din regiunea de nord-est a țării, Moldova, una consideră cea mai săracă din România.

Niciun politician nu s-a implicat activ pentru a demara o autostradă care să ducă până în Moldova. Toți au promis, nimeni nu a acționat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI