Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru părinți. Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2019-2020

Reprezentanții Educației, anunț de ultimă oră

Reprezentanții Ministerului Educației vin cu explicații pentru a clarifica informațiile apărute în mediul online cu privire la reluarea cursurilor. Oficialii anunță că zvonul, care are antetul ministerului și anunță deschiderea școlilor, este fals!

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră

Școlile rămân închise pe perioada stării de urgență, contrar informațiilor care circulă pe rețelele sociale, și conform cărora s-ar relua cursurile.

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie (miercuri – n.r.) în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!”, transmit oficialii ministerului.

Cu această ocazie, reprezentanții Educației îi îndemană atât pe elevi, cât și pe studenți și părinți să își procure informațiile din surse oficiale.

„Vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, adaugă aceștia.

Vinovații vor răspunde penal

Pentru ca situația să nu se mai repete,  Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va formula un denunț penal pentru ca autoritățile să identifice persoanele care se fac vinovate de propagarea în spațiul public a unor documente false ce conțin antetul ministerului și anunță începerea cursurilor.

Pe perioada stării de urgență școlile rămân închise!
Pe perioada stării de urgență școlile rămân închise!

„Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, mai menționează oficialii.

În contextul crizei medicale fără precedent care afectează și România, pentru a preveni infectarea elevilor, studenților și a cadrelor didactice cu noul coronavirus, începând din data de 11 martie toate școlile și facultățile din țară au fost închise.

În această perioadă cursurile se vor susține pe internet, cu ajutorul instrumentelor tehnologice. Ba mai mult, Primăria Capitalei a lansat o platformă educativă online pentru elevi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI