„Minciunile” spuse în documentarul „Harry şi Meghan” lansat de Netflix. Detaliile care au tras val de critici

„Minciunile” spuse în documentarul „Harry şi Meghan” lansat de Netflix. Detaliile care au tras val de critici
Minciunile spuse in documentarul Harry si Meghan lansat de Netflix. Detaliile care au tras val de critici

Joi, 8 decembrie, Netflix va difuza primele trei episoade din cadrul documentarului Harry și Meghan, care se concentrează pe viața ducelui și ducesei de Sussex. Miniseria a primit, deja, valuri de critici din partea spectatorilor, din cauza imaginilor folosite pe platforma de streaming.

Imagini înșelătoare folosite în documentarul despre Prințul Harry și Meghan Markle

Documentarul controversat despre Prințul Harry și Meghan Markle, ce va apărea pe Netflix, a stârnit deja multe controverse în presa internațională. Criticii au fost extrem de nemulțumiți de faptul că seria ar conține imagini înșelătoare.

Potrivit jurnaliștilor străini, în trailerul documentarului Harry și Meghan apare o fotografie decupată din anul 2007, în care ducele de Sussex este urmărit de paparazzi, în timp ce era într-o relație cu fosta lui iubită, Chelsy Davy, deși documentarul este bazat pe povestea lui de iubire cu actuala soție, Meghan Markle.

În fotografia originală, Prințul Harry este văzut cu brațul în jurul lui Davy, în timp ce o protejează de avalanșa de jurnaliști, pe aeroportul Heathrow.

Expertul în limbajul corpului Jesus Enrique Rosas a subliniat greșeala pe Twitter:

„Pur și simplu nu poți să faci asta. Pentru teaserul Netflix al lui Harry și Meghan, au inclus o poză tăiată cu Harry… cu Chelsy Davy! Ce e asta?”, a scris specialistul pe rețelele sociale.

„Cei de la Netflix au fost neglijenți!”

Asta nu este tot. Luni, 5 decembrie, jurnaliștii au descoperit că documentarul ar fi distribuit o altă imagine care arată mai mulți jurnaliști pregătiți, probabil, să-i fotografieze pe Ducele și Ducesa de Sussex.

Ei bine, acea poză ar fi fost realizată, în realitate, la premiera filmului Harry Potter și Talismanele Morții Partea a doua, în anul 2011.

„Nu îmi imaginez că Harry și-ar fi dat seama, dar cei de la Netflix au fost neglijenți aici, deoarece slăbește comentariul lui Harry despre protejarea familiei sale.”, a declarat Ingrid Seward, redactor-șef al revistei Majesty, pentru publicația The Sun.

Presa internațională a adus atacuri dure la adresa ducilor de Sussex și Netflix, susținând că o imagine cu Meghan Markle și Prințul Harry alături de fiul lor Archie ar fi fost făcută să pară „intruzivă”.

Momentul a fost imortalizat în timpul turneului regal al ducilor de Sussex în Africa de Sud, la sfârșitul anului 2019, și pare să-i arate împreună cu Archie într-un moment privat la reședința arhiepiscopului Desmond Tutu din Cape Town.

Robert Jobson, editor al publicației Evening Standard, susține că folosirea fotografiei în documentar este „o parodie completă”, spunând că momentul a fost surprins de un grup de fotografi acreditați și aprobați în prealabil, nefiind nimic spontan.

Urmăriți Playtech.ro și pe