Minciunile de pe cofragul cu ouă din comerț. Informația care, practic, nu îți spune nimic VIDEO

Minciunile de pe cofragul cu ouă din comerț. Informația care, practic, nu îți spune nimic VIDEO
Minciunile de pe cofragul cu oua din comert. Informatia care, practic, nu iti spune nimic

Ouăle sunt atât simple, cât și complexe. Sunt una dintre cele mai ușoare alimente pe care le poți învăța cum să gătești, dar pot fi preparate într-o cantitate aparent nesfârșită de moduri interesante și complexe. Iată care sunt informațiile la care trebuie să fii atent atunci când verifici cofragul de ouă din supermarket.

Ce scrie, de fapt, pe cofrajul de ouă

Cu toții știm că ouăle provin de la găini, a căror dietă și tratament pot afecta, de asemenea, gustul și conținutul nutrițional al alimentului.

Se presupune că informațiile ștanțate pe care le vedeți imprimate pe o cutie de ouă sunt acolo pentru a vă ajuta să facilitați deciziile de cumpărare, dar unele dintre aceste cuvinte sunt mai utile decât altele.

Ouăle sunt alimente consumate zilnic de români. Acestea sunt datele pe care ar trebui să le ignorați, deoarece sunt simpli termeni de marketing fără o valoare reală.

  • Proaspăt sau proaspăt de fermă: chiar dacă ouăle ar fi procesate, ambalate și expediate în momentul în care au ieșit din pui, această expresie și-ar pierde sensul cu fiecare moment care trece. (Sistemul de clasificare FDA ține cont de prospețime oricum. Mai multe despre asta într-un moment.)
  • Natural: Niciun ou nu este nenatural – aceasta este natura ouălor.
  • Fără hormoni sau fără hormoni adăugați: FDA a interzis utilizarea hormonilor adăugați la puii care produc ouă în urmă cu peste 60 de ani. Hormonii se găsesc în toate ființele vii, dar, conform upcertified.com, „nici un hormon de creștere sau de producție nu sunt hrăniți niciodată puiilor (găini mai tinere) care sunt crescuți pentru a deveni găini ouătoare și nici în timpul perioadei de ouat”.

Cum alegem ouăle proaspete și bune

Atunci când vreți să alegeți ouăle potrivite, iată care sunt informațiile și expresiile după care trebuie să vă uitați pe cofrajul de ouă:

  • Maro: aceasta vă spune că este culoarea cojii de ou, pe care o puteți înțelege singur dacă deschideți cutia. Culoarea cojii nu are efect asupra gustului sau valorii nutritive.
  • Omega-3: puiul care a depus ouul a mâncat ceva care conținea acizi grași omega-3, dar asta nu garantează că o cantitate semnificativă din acel acid a ajuns în ou.
  • Fără cuști: păsările care au depus aceste ouă nu au fost ținute în cuști, dar asta nu înseamnă că au ieșit vreodată afară sau nu au fost înghesuite într-un hambar suprapopulat.
  • Fără antibiotice: mai puține antibiotice duc la mai puține bacterii rezistente la antibiotice.

Conform certifiedhumane.org, cerința USDA pentru „Free Range” se referă la găinile lăsate în aer liber. Dacă, totuși, ouăle tale vin cu eticheta aceasta înseamnă că găinile au avut acces la doi metri pătrați de spațiu exterior per pasăre și au stat afară cel puțin șase ore pe zi.