Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar. Felul în care și-a dublat averea depășește orice imaginație

Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar. Felul în care și-a dublat averea depășește orice imaginație
Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar

Pandemia de coronavirus a dus la sapă de lemn mulți oameni de afaceri, dar pentru alții aceasta a venit ca o mană cerească. Companiile care s-au implicat în combaterea temutului virus au înregistrat venituri record, iar unii milionari au devenit miliardari.

Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar

Primul pe lista celor câștigători este Stéphane Bancel, CEO-ul companiei Moderna din Massachusetts. Compania acestuia este prima care început testările pe oameni în data de 16 martie. Când OMS a declarat pandemia, averea estimată a lui Stéphane Bancel era de 720 de milioane de dolari. În momentul de față, valoarea estimată a lui Bancel a ajuns la 1.5 miliarde de dolari, ceea ce l-a plasat pe francez în rândul miliardarilor.

Al doilea pe listă este italianul Gustavo Denegri, care deține 45% din compania DiaSorin, care produce teste de depistare a coronavirusului. Averea acestuia a crescut în timpul pandemiei de coronavirus cu 32% (1.1 miliarde de dolari).

Pe locul 3 se află Seo Jung-Jin, un gigant al Coreei de Sud. Acesta este unul din fondatorii biofarma Celltrion. Firma a lucrat din greu la crearea Kit-urilor de testare și nu numai, deoarece lucrează intens la producerea unui vaccin anti-coronavirus. Averea lui Seo a crescut cu 22% (8.4 miliarde de dolari).

Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar
Milionarul pe care pandemia l-a făcut miliardar

Ultimul miliardar de pe listă a donat aparatură medicală de 4.6 miliarde de dolari

Pe al patrulea loc îl găsim pe francezul Alain Mérieux, fondator al BioMérieux. Compania se ocupă cu fabricarea de kit-uri de testare care au redus timpul necesar obținerii unui rezultat la 45 de minute. Averea lui Mérieux a crescut cu 25% (7.6 miliarde de dolari).

Pe locul cinci se află Maja Oeri, urmașă a lui Fritz Hoffmann-La Roche, care a fondat gigantul suedez Roche în 1896. Averea acesteia a crescut cu 10% (3.2 miliarde de dolari).

Pe locul numărul 6 se află Leonard Schleifer, a cărui avere a crescut cu 11% (2.2 miliarde de dolari).

Următorul pe listă este George Yancopoulos, a cărui avere a crescut cu 14% (1.2 miliarde de dolari).

Pe locul numărul 8 se află Thomas Struengmann, a cărui avere a crescut cu 11% (6.9 miliarde de dolari).

Locul numărul 9 este ocupat de Andreas Struengmann, care și-a sporit afacerea cu 11% (6.9 miliarde de dolari).

Ultimul pe listă este miliardarul filantrop Li Xiting, cofondator al gigantului Mindray, care poate produce 3.000 de ventilatoare pe lună. Compania a donat echipament medical în valoare de 4.6 miliarde de dolari pentru spitalele din toată lumea. Dpă donațiile făcute, averea acestuia a crescut doar cu 1% (12.6 miliarde de dolari).

Urmăriți Playtech.ro și pe