Milioane de români, în alertă. Un simptom specific răcelii, nou indiciu pentru infecția cu COVID-19. La ce trebuie să fii foarte atent

Milioane de români, în alertă. Un simptom specific răcelii, nou indiciu pentru infecția cu COVID-19. La ce trebuie să fii foarte atent
Cel mai nou simptom comun pentru răceală și infecția cu COVID-19

Efectele devastatoare ale infecției cu COVID-19 se răsfrâng asupra întregului mapamond. De la medici și oameni de știință, până la autorități și cetățeni, toată lumea vrea să descopere cât mai multe informații despre noul coronavirus pentru a putea acționa împotriva sa. Potrivit ultimelor studii, există mai multe simptome care, din păcate, coincid cu cele ale unei răceli banale.

Simptomul care făcea diferența dintre răceala și COVID-19 a dispărut

Oamenii de știință vin cu vești proaste, asta după ce s-a descoperit în multe situații ale pacienților cu COVID-19, că simptomele pe care le-au avut au coincis cu semnele unei banale răceli. Această noutate scade șansele să ne dăm seama dacă suntem răciți sau dacă am contactat COVID-19.

Vremea rece aduce în acest an mai multe probleme, deoarece această perioadă era marcată oricum de multe răceli și viroze, pe care le tratam cu diferite medicamente, fie recomandate de medici, fie cu antiinflamatoare deja cunoscute de noi.

În plină pandemie, lucrurile vor sta cu siguranță diferit. Medicii avertizează cu privire la multe simptome comune între răceală și infecția cu COVID-19. Din păcate, în multe cazuri, tratamentele nu corespund, astfel riscând să vă agravați probeleme de sănătate.

Printre cele mai comune semne sunt: durerea în gât, starea de moleșeală, probleme cu respirația sau cu articulațiile.
Noile descoperiri au arătat că și congestia nazală, simptom întâlnit până acum doar în cazul răcelii, poate fi un semn pentru COVID-19. Astfel, acest indiciu care ajuta pacienții să își dea seama dacă pot exclude sau nu posibilitatea unei îmbolnăviri cu COVID-19, poate fi șters de pe lista simptomelor diferențiatoare.

Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, acest semnal poate fi de asemenea, un indiciu că te regăsești printre victimele virusului periculos, urmând să elucidezi enigma cu ajutorul unui test pentru COVID-19.

Cum trebuie să acționăm la primele semne de boală

În urmă cu o zi, Gindrovel Dumitra, cooronatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societatății Naționale de Medicină a Familiei, a explicat pentru Digi24 ce trebuie să facem atunci când prezentăm primele semne de boală.

”Trebuie să facem diferența dintre viroză și gripă. Foarte dificil între ambele și SARS-CoV-2, pentru că viroză banală, sezonieră, o reprezintă acea afecțiune care prezintă pe lângă tuse câteva simptome respiratorii.

Gripă e acea afecțiune care prezintă câteva simptome respiratorii, plus acea senzație că te-a lovit trenul, dureri musculare, articulare, alterarea stării generale. De cealaltă parte, SARS-CoV-2 are o plajă de manifestări, începând de la forme foarte ușoare, trecând către forme medii spre foarte, foarte severe. SARS-CoV-2 poate îmbraca atât forma unei viroze cât și a unei gripe”, a declarat acesta, potrivit sursei menționate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI