Miliardarul Bill Gates dă soluția în cel mai bun scenariu al pandemiei

Miliardarul Bill Gates dă soluția în cel mai bun scenariu al pandemiei
Bill Gates: "Singura cale e izolarea"

Al doilea cel mai bogat om de pe planetă, Bill Gates spune că singura alternativă cu adevărat validă la gestionarea cu succes a crizei pandemice este izolarea timp de 6 până la 10 săptămâni. Numai așa se pot salva vieți și numai așa economia poate fi ajutată să se recupereze.

„Nu putem avea ambele lumi”

Într-un interviu realizat online, filantropul miliardar a argumentat că Statele Unite au pierdut perioada critică  de dezvoltare a testării în masă – care ar fi trebuit să aibă loc în februarie – și care ar fi putut să fie alternativa la izolarea întregii țări.

„Nu există cale de mijloc”, spune Bill Gates, „e foarte greu să spui . E iresponsabil să sugerezi că oamenii pot avea acum la îndemână ambele lumi”.

Bill Gates:
Bill Gates: „Țările nu doar că nu au un sistem valid, nu au, esențialmente, niciun sistem”

Ideea miliardarului e cât se poate de clară: menținerea stării de izolare, pentru evitarea unui deznodământ catastrofal, așa cum a fost în Wuhan și cum este în nordul Italiei. Gates e optimist în privința crizei și spune că această experiență a pandemiei de Covid-19 pregătește lumea pentru următoarea pandemie.

Inovațiile din emisfera nordică vor ajuta emisfera sudică

El e încrezător în faptul că inovațiile în sfera tehnologică din emisfera nordică a planetei va ajuta emisfera sudică, acolo unde încă, deși prezent, virusul nu face ravagii, dar că trebuie să se pregătească de asta la schimbarea anotimpurilor.

Doi voluntari ai Crucii Roșii în timpul epidemiei de Ebola sursa foto: dw.com
Doi voluntari ai Crucii Roșii în timpul epidemiei de Ebola sursa foto: dw.com

Bill Gates are o avere de 97.4 miliarde de dolari. A donat 25% din averea sa cauzelor caritabile prin organziația sa filantropică, Bill& Melinda Gates Foundation. Numai pentru studiul terapiilor Covid-19 a donat 50 de milioane de dolari.

În timpul epidemiei de ebola, care a ucis 10.000 de oameni, Gates a donat aparatură și echipamente pentru a-i ajuta pe medici și pe asistenți să lupte cu virusul și să prevină răspândirea lui. Gates a spus atunci că singurul lucru pentru care Ebola nu a luat mai multe vieți (milioane) a fost că s-a acționat din timp și că virusul devenea contagios doar când oamenii aveau simptome severe.

Epidemia de Ebola, spune Gates, a scos în evidență nu doar faptul că țările nu au un sistem viabil, ci că nu au, în esență, niciun sistem.