Mihai Șora a făcut anunțul despre vaccinul anti-covid. Reacții imediate ale admiratorilor

Mihai Șora a făcut anunțul despre vaccinul anti-covid.

Filozoful Mihai Șora, în vârstă de 103 ani, a publicat, recent, pe contul său de socializare un mesaj legat de vaccinarea anti Covid-19. Ce tranmite filozoful prin intermediul mesajului postat?

De când a apărut pandemia de Covid-19 în România, celebrul filozof și scriitor, Mihai Șora a transmis mai multe mesaje prin intermediul rețelelor de socializare.

Scriitorul îi îndemna pe oameni, de cele mai multe ori să stea în casă pentru a se putea proteja de virusul care a făcut atâtea victime peste tot în lume.

De asemenea, filozoful le-a împărtășit urmăritoritorilor săi cum își petrece el timpul în izolare. Printre activitatile pe care le desfășoară constant se numară cititul, scrisul si desenatul, dupa cum scria chiar el pe contul sau de Facebook.

În ce privește ieșitul la aer, tot el, spunea ca se limitează la ieșirile pe balcon, pentru a se feri, in felul acesta.

Cu toate acesta, se pare că virusul nu l-a ocolit pe omul de cultură, care ar contactat boala la un moment dat.

Mesajul transmis de soția filozofului Mihai Șora

La momentul respectiv, soția sa a fost cea care a anunțat vestea , tot printr-un mesaj pe Facebook.

„Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, scria Luiza Șora, la momentul respectiv, fără a da alte explicații.

Iar Dumnezeu, se pare că a avut milă, și au scăpat cu bine de virusul care a curmat atâtea vieți, atât în țara cât și peste tot în lume.

Au trecut aproximativ trei lui de zile de la postarea respectiva, timp în care filozoful nu a revenit deloc în mediul online pentru a transmite mesaje.

Mihai Șora a făcut anunțul despre vaccinul anti-covid

Recent, însă, a revenit cu un mesaj care a adunat în scurt timp mii de reacții. Iată ce a transmis filozoful prin intemediul contului său de socializare.

„Sunt întrebat (mai înțepat sau mai duios) dacă mă voi vaccina.
Credeam că este limpede și toți cei care – alfabetizați din fragedă pruncie – trec pe aici chiar înțeleg ce scriu negru pe alb ori spun cu voce tare, cât să ajungă pân’ la Moscova, Beijing sau Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.
Firește că o voi face, îndată ce-mi va veni rândul. Țâfna (la limita isteriei) care s-a înstăpânit pe unii dintre români chiar nu-și are rostul în vremurile acestea apăsătoare de pandemie (și, de altfel, în nicio altă împrejurare). Tare obositoare trebuie să fie o viață dusă cu pușca mereu pe umăr, în neîncredere, trufie, sfidare a inteligenței și a respectului de sine.

Mihai Șora
19 ianuarie 2021”

Cine este Mihai Șora?

Mihail Șora este cunoscut ca filozof si scriitor. Este o personalitate contemporană marcantă, iar povestea vieții sale este demnă de un scenariu de film.

La vârsta de 98 de ani, mai exact în anul 2014 s-a căsătorit cu Luiza Palanciuc, în vârsta de 42 de ani, la momentul respectiv, conform sursei.

S-a născut în urmă cu mai bine de un secol, mai exact pe data de 7 noiembrie 1916, la Ianova, în judeţul Timiş.

Din anul 2012, de pe data de 24 octombrie este membru de onoare al Academiei Române.

Luiza Palanciuc, soţia lui Mihai Șora, este poetă, eseistă şi traducătoare.

Celebrul filozof a mai fost căsătorit, timp de 72 de ani cu prima sa soție, Mariana Şora, la rândul său scriitoare. Aceasta a decedat în 2011, la vârsta de 94 de ani. Din prima căsătorie, filosoful Mihai Şora are trei copii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI