Mihai Găinușă a împlinit 52 de ani. Ce spune prezentatorul despre noua emisiune: „Am simțul umorului chiar și într-o confruntare”

de: Sabina Anastasia
06 11. 2022

Prezentatorul TV Mihai Găinușă a împlinit 52 de ani. După o absență de șapte ani de pe micile ecrane de televiziune, mult îndrăgitul moderator a revenit în atenția românilor la Canal 33. Acum, prezintă o emisiune de satiră, „Râsu-Plânsu”. În stilul său umoristic, ce l-a consacrat dintotdeauna, realizatorul de radio a vorbit despre provocările vârstei.

Mihai Găinușă a împlinit 52 de ani

Mihai Găinușă a împlinit duminică, 6 noiembrie, frumoasa vârstă de 52 de ani. Mult îndrăgitul realizator de radio s-a făcut remarcat în industrie printr-un stil umoristic și ironic aparte, ce oscilează între depreciere și simpatie, mai ales când vine vorba despre reprezentanții politici ai țării.

În cel mai recent interviu pe care l-a acordat presei românești, prezentatorul a vorbit despre provocările vârstei și a comentat și noile sale proiecte în televiziune. După ce a absentat de pe ecrane timp de șapte ani de zile, Mihai Găinușa a semnat cu Canal 33 pentru prezentarea emisiunii „Râsu-Plânsu”. Bineînțeles, programul televizat este prezentat într-o notă de umor ce l-a consacrat pe realizatorul acesteia, de-a lungul anilor.

La cei 52 de ani pe care i-a împlinit, Mihai Găinușă mărturisește, în stilul său original, că simte că a descoperit, în sfârșit, Izvorul Tinereții fără Bătrânețe. Doar că e poluat, plin de E-uri și „toți cei din trafic și-au băgat picioarele în el”. Reușește, însă, să se bucure de fiecare moment al vieții.

„Zâmbesc zilnic. O să ajung ca Iliescu”

„La 52 de ani, mă simt ca și cum am găsit Izvorul Tinereții fără Bătrânețe. Doar că e poluat, plin de E-uri și toți cei din trafic și-au băgat picioarele în el. Așa că mai rabd de sete până la următorul, cel de la 53 de ani.

Cred că fericirea omului se măsoară în minute, iar esențialul e să ai parte de minutele alea puține în fiecare oră. Sau măcar zi. Mă bucură multe lucruri. În primul rând, mă bucură faptul că mă mai bucură lucruri și nu m-am acrit. Deși mediul înconjurător predispune la ofilire.

De zâmbit, zâmbesc zilnic, cel puțin la radio. Acum și la TV. O să ajung ca Iliescu, cu un zâmbet semicircular. (…) Am simțul umorului chiar și într-o confruntare”, a spus Mihai Găinușă, într-un interviu oferit EGO.ro.

Prezentatorul TV spune că nu îi displac darurile. Cel mai mult îi place, însă, să le dăruiască. Nu își pierde timpul cu idei neinspirate de cadouri. Preferă să apeleze la vouchere, despre care consideră că le sunt mult mai utile sărbătoriților.

Chiar dacă a făcut unele schimbări pe plan profesional, Mihai Găinușă mărturisește că încă îi place la radio. Cel mai confortabil se simte când are o opinie despre schimbările ce au loc în lume și și-o poate exprima. Uneori, ideile sale provoacî reacții. Nu neapărat plăcute. Important este că românii încă mai ascultă radioul, potrivit prezentatorului TV.

Și când se ceartă, știe să glumească

Întrebat despre simțul umorului, Mihai Găinușă a recunoscut că îl are chiar și când se află în situații de conflict. Este de părere că stilul său se încadrează la umor de limbaj, cu tente de umor negru. O glumă poate schimba complet perspectivele unei persoane asupra unor circumstanțe. Uneori, poate provoca inclusiv panică, spune prezentatorul.

„Când Mugur Isărescu recomandă ceaiul de tei pentru calmare, e clar că urmează inflație. E glumă de panică. Vorba spusă în glumă diferă clar de cea spusă la mișto.

Alt exemplu elocvent: când Rareș Bogdan a spus că vor desființa pensiile speciale într-o lună, e clar că a fost la mișto. Corect, ca să spună o vorbă în glumă, era că se referă la o lună pe planeta Uranus. Care înconjoară Soarele în 84 de ani. Deci calculați cât e o lună”, a spus, în stilul său umoristic și captivant, prezentatorul.

Citește și: Ce nu va face Mihai Găinușă, niciodată, cu foștii colegi de la Cronica Cârcotașilor EXCLUSIV

Mihai Găinușă este un prezentator de televiziune și radio care s-a făcut remarcat în România datorită implicării sale în emisiunea „Cronica Cârcotașilor”. De-a lungul timpului, a publicat mai multe lucrări, printre care se numără: „Trialoguri cârcotașe”, „Povestiri mortale” și „Răpirea Parisiei și alte povestiri”.