Mihai Gâdea, dezvăluiri șocante despre vinovații valului 4: ”Au ştiut, au tăcut şi nu au făcut nimic. Bombă epidemiologică”

Mihai Gâdea, dezvăluiri șocante despre vinovații valului 4: ”Au ştiut, au tăcut şi nu au făcut nimic. Bombă epidemiologică”
Ce dezvaluiri a facut despre fostul ministru al Sanatatii

Mihai Gâdea a vorbit despre situația spitalelor din România, în contextul valului 4 de covid.

Mihai Gâdea, dezvăluiri despre cum autoritățile au știut că vine valul 4, dar n-au făcut nimic

Jurnalistul a prezentat informații conform cărora, spune el, autoritățile au știut că urmează valul patru, dar nu au întreprins nicio activitate ca să oprească acest dezastru sau să îl gestioneze.

Fostul ministru USR Ioana Mihăilă a vorbit într-un interviu pentru presa internațională despre faptul că și ea a greșit pentru că nu a pregătit valul patru al pandemiei.

Fosutl ministru al Sănătății spune că vina pentru dezastrul sanitar nu este eșecul campaniei vaccinare, ci și vina Guvernului.

„Am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, spune Ioana Mihăilă pentru site-ul politico.eu.

Acum, sunt 15.733 de cazuri de infectare, iar 382 de români au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce peste 1.600 se află în secțiile ATI.

Valul 4 putea fi evitat?

„Se putea evita? Suntem singura ţară în momentul de faţă, rușinea Europei. Am devenit un fel de bombă epidemiologică. Sunt ţări care au trecut de ceea ce a fost mai greu, şi putem să dăm exemplu Italia, care astăzi au o viaţă aproape normală.

Nu mai sunt restricții. Oameni trăiesc normal. Pentru că acolo au fost nişte oameni care, în momentul în care au venit nişte specialişti şi le-au spus ceva, în primul rând, au înţeles.

Una dintre problemele mari ale doamnei Mihailă, care a condus ministerul Sănătăţii în ultima perioada, este faptul că nu înțelegea mesaje sau email-uri în limba engleză care erau trimise.

Domnia sa nu a lucrat niciodată în sistemul public de sănătate, niciodată”, spune Mihai Gădea care a prezentat informații şi documente în premieră națională despre deciziile autorităţilor care au generat dezastrul din sistemul sanitar din România”, a spus Mihai Gâdea.

Ce spunea fostul ministru al Sănătății

Fostul ministru al Sănătății a spus că se bucură, atunci când fostul premier Florin Cîțu a cerut o anchetă legată de felul în care Ministerul a pregătit valul 4 al pandemiei.

„Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenţia acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare, şi vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienţilor care ajung totuşi să aibă nevoie de îngrijiri spitaliceşti, vorbim de pacienţii infectaţi cu COVID”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ancheta a rămas în aer, odată cu criza politică apărută în România, în care Guvernul a picat la moțiunea de cenzură și acum se așteaptă numirea unui nou premier.

Urmăriți Playtech.ro și pe