Mihai Gâdea, dezvăluire șocantă despre Vlad Voiculescu: ”Vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc!”

Mihai Gâdea, dezvăluire șocantă despre Vlad Voiculescu: ”Vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc!”
Mihai Gâdea: ”Vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc!”

La finele lunii martie Victor Opaschi anunța modificarea ordonanței cu privire la înmormântările celor decedați de covid. Șeful Secretariatului de stat pentru Culte spunea că documentul a fost aprobat inclusiv de Secretarul de Stat, Raed Arafat. Cu toate astea noi informații spun că documentul este blocat la Ministerul Sănătății de aproape trei săptămâni. Dezvăluirile despre acest boicot le-a făcut Mihai Gâdea în cadrul emisiunii sale de la Antena 3, ”Sinteza Zilei”.

Jurnalistul Mihai Gâdea îl acuză pe Vlad Voiculescu

Din momentul declanșării Pandemiei, Ministerul Sănătății instituia anumite reglementări cu privire la modul de înhumare a pacienților decedați ca urmare a infectării cu COVID-19. Din nefericire reglementările au devenit o practică inumană de a fi tratați toți acești pacienți. Mărturiile zecilor, poate sutelor de români, din spațiul public au devenit povești parcă scoase din filmele de groază.

După mai multe reacții ale opiniei publice și chiar a clasei politice, se decide modificarea acestor reglementări. Șeful Secretariatului de stat pentru Culte anunța pe 28 martie că documentul era deja aprobat de mai toți factorii importanți, inclusiv de Raed Arafat.

Documentul ar fi fost trimis la Ministerul Sănătății unde ar fi trebuit semnat și aprobat de Vlad Voiculescu. Numai că aici, conform jurnalistului Mihai Gâdea, totul s-a întrerupt. Mihai Gâdea a făcut dezvăluirile aseară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, acuzându-l pe ministru, dar și pe Andreea Moldovan, secretar de stat, de blocarea acestei decizii.

”Absolut toate cultele din România au avut două discuții cu doctorul Arafat, care a zis că da, protocolul de înmormântare trebuie schimbat, sunt de acord cu asta, și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și mai ales de doamna Andreea Moldovan, secretar de stat. Care sunt lucrurile extraordinare din acest document? Doar niște lucruri de bun simț.

Lucruri care fac ca aceste înmormântări să nu mai calce nici demnitatea umană, nici dreptul la credință. Nu vreau să intru în detalii dar oamenii ar trebui să știe că persoanele declarate moarte de COVID, deci în România peste 24.000 de oameni, au fost luați, dezbrăcați, băgați în saci și în felul acesta, înmormântați.”, a declarat Mihai Gâdea în timp ce prezenta documentul blocat de ministrul Sănătății.”, a declarat Mihai Gâdea aseară, la Antena 3.

Victor Opaschi, primul care a vorbit oficial despre document

Așa cum relatam anterior, Victor Opaschi, orbea oficial pentru prima dată desrpe acest document agreat de toți factorii de decizie. Întrebarea logică, pe care de altfel și Mihai Gâdea o adresează, este de ce Ministerul Sănătății a decis blocarea deciziei? Victor Opaschi declara în 28 martie următoarele:

”(…) se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deși decedatul a murit de COVID-19, sicriul se va putea depune în capelă. (…) Astfel, am creat o platformă de dialog. Aceasta vizează tehnologia digitală și deciziile care sunt luate pentru limitarea răspândirii virusului trebuie să răspundă atât nevoilor de protecție publice, cât și nevoilor religioase ale credincioșilor.

Concret, pe această platformă, reprezentanții cultelor au susținut modificarea măsurilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății.”, declara Victor Opaschi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI