Mihai Constantinescu, pe ultimul drum! Artistul înmormântat cu onoruri militare. Ce se întâmplă, acum, la cimitir

de: Madalina Moraru
31 10. 2019

Mihai Constantinescu este condus pe ultimul drum, chiar în aceste momente. Marele artist și compozitor român este înmormântat în această joi, pe 31 octombrie, cu onoruri militare. Chiar în aceste momente, cei care au dorit să îi aducă artistului un ultim omagiu sau să îi aprindă o lumânare, se află în rândurile celor veniți la biserică.

Artistul înmormântat cu onoruri militare. Ce se întâmplă, acum, la cimitir

Mihai Constantinescu este condus, în aceste momente, pe ultimul drum

Mihai Constantinescu își va dormi somnul de veci în cimitirul Ghencea, din Capitală, iar de pregătirile necesare funeraliilor s-a ocupat soția acestuia, Simona Secrier. Printre artiștii care au venit să își ia rămas bun de la regretatul compozitor se numără și Cornelia Catanga, alături de soțul ei, dar și Octavian Ursulescu. De asemenea, artistul român de muzică ușoară va avea parte de o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare.

Tot în această joi, președintele Klaus Iohannis a dezvăluit că Mihai Constantinescu va fi răsplătit pentru întreaga sa carieră de activitate și va fi decorat post-mortem cu Ordinul „Pentru Merit”, în grad de Cavaler. Slujba de înmormântare oficiată de către preoți a început joi, pe 31 octombrie 2019, la ora 14:00, iar în aceste momente sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Mihai Constantinescu este purtat pe brațe de către ofițerii care participă la clipele emoționante.

Reacția emoționantă a Corinei Chiriac

De asemenea, marele artist și compozitor a fost așteptat la Biserica Sfânta Parascheva din Capitală cu flori în mâini de către participanți, dar și într-un ropot de aplauze. Scenele au fost unele cât se poate de emoționante, mai ales că cei care l-au iubit din public au dorit să își ia rămas bun astfel de la Mihai Constantinescu. Primele sale melodii au fost „Păpuşa” şi „Anotimpuri”, compoziții care s-au bucurat de un real succes la public, potrivit stirileprotv.ro.

Printre artiștii prezenți la cimitirul Ghencea a fost și Corina Chiriac, vizibil afectată de dispariția artistului de 73 de ani.

„A fost întotdeauna și va rămâne un compozitor de succes, cu multă sensibilitate, s-a adresat de cele mai multe ori oamenilor prin cântece pline de emoție. El a cântat frumosul în general.”, a mărturisit Corina Chiriac, la cimitir, fiind întrebată cum și-l amintește pe marele cântăreț.