Mihai Constantinescu ar fi trebuit să împlinească azi 74 de ani. Cum și-a sărbătorit ultima zi de naștere în viață

de: Dana Cazacu
04 01. 2020

Mihai Constantinescu s-a născut pe București, RS România și a decedat pe , București, România. Afost un cântăreț român de muzică ușoară.

Cum și-a sărbătorit Mihai Constantinescu ultima zi din viață – astăzi ar fi împlinit 74 ani

A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul ȘlagĂrelor de la Dresda cu piesa „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac.

În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesă “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii ai Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese, printre care și piesă „Păpușă”.

Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu

A cântat cu trupa lui Petre Magdin „Modern Group”. Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul lui Petre Magdin. Mihai a fost remarcat de Titus la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu.

A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Problemele de sănătate ale lui Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu a murit pe 29 octombrie 2019, după ce pe 12 mai 2019 a suferit un stop cardio-respirator. El a ajuns la terapie intensivă, unde, din nefericire, starea lui a rămas foarte gravă, ca urmare a unui al doilea stop cardio-respirator.

Mihai Constantinescu a suferit două operaţii pe cord. În 2007 ani i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a suferit o intervenție prin care i s-au montat două stenturi. Artistul a avut probleme cardiace și înainte de Paștele din 2019, fiind internat la Spitalul Universitar București.  În mai 2019, artistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind în comă.

Cum și-a sărbătorit ultima zi de naștere în viață

Deși în urmă cu un an artistul suferise o a doua intervenție pe cord deschis, Mihai Constantinescu și-a sărbătorit alături de iubita sa soție împlinirea a 73 de ani. În ciuda faptului că toți cunoscuții artistului spuneau că starea acestuia de sănătate este șubredă, acesta a declarat că se simte extraordinar și că nu îi vine să creadă că a trecut din nou printr-o asemenea experiență.

Astăzi Mihai Constantinescu ar fi împlinit 74 ani – cum a sărbătorit ultima aniversare.