Încă de la protestele din februarie 2017, Mihai Chirica, primarul orașului Iași, s-a poziționat ca o voce critică la adresa lui Dragnea. El face același lucru și acum, în martie 2019.
Mihai Chirica a mers atât de departe cu critica la adresa lui Dragnea, încât i-a cerut demisia din postul de președinte PSD.
În august 2018, Chirica a vorbit și despre protestul oprit violent de Jandarmerie. Despre acel moment, primarul a spus că a fost „cea mai penibilă situaţie din 1992 până în prezent” și nu s-a ferit să spună că „PSD este succesorul de drept al fostului partid comunist”. Acesta a adăugat că Liviu Dragnea „a scufundat deja partidul” şi că cererile de demisie sunt tardive.
Acum, Chirica susține că vrea să se alăture protestului „15 minute”. Pe 15 martie, activitatea Primăriei va fi oprită pentru un sfert de oră.
„Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru că trebuie să atragem atenția asupra necesității construirii de autostrăzi. Așa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importantă, Autostrada Moldova, ci toată țara are nevoie de rețea de autostrazi, pentru că avem nevoie să ne dezvoltăm în primul rând. Ecoul nu cred că va fi de o rezonanță mare pentru că despre această necesitate se vorbește de prea multă vreme. Probabil, s-a erodat în mintea celor care trebuie să decidă acest subiect, dar, cel puțin, vom reuși să atragem atenția Comisiei Europene că a devenit o problemă națională lipsa autostrăzilor și că ar trebui să abordăm următoarea etapă de finanțare europeană într-un mod mult mai responsabil”.
Mihai Chirica
Primarul Iașului vrea, de fapt, să tragă un semnal de alarmă. Le cere și colegilor săi din țară să facă același lucru.
„Nu numai că-i îndemn, îi și rog, în același timp, să facă acest lucru nu pentru faptul că vrem să dăm în cap unei formațiuni sau alteia politice, pentru că lipsa autostrăzilor se perpetuează de ani de zile. Trebuie să facem mai mult (…) Ieșirea în stradă este o soluție pentru că, până la urmă, frica față de mișcările de masă va determina o altă abordare.Să nu uităm că avem o experiență din acest punct de vedere – Revoluția din 1989, când mișcările de masă, cele reale, cele pornite din necesitatea reformării acestui popor au fost cele care au schimbat și nu dorința celor care dețineau frâiele în subteran”.
Mihai Chirica