Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020. Ce adversară va avea singura jucătoare româncă de la Tokyo

Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020. Ce adversară va avea singura jucătoare româncă de la Tokyo
Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020. Ce adversară va avea singura jucătoare româncă de la Tokyo

Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020. Jucătoarea de 33 de ani este singura reprezentantă a României în proba de simplu a turneului olimpic de tenis de la Tokio. Toate celelalte jucătoare calificate, în frunte cu Simona Halep și Sorana Cîrstea, s-au retras din cauza accidentărilor sau a altor probleme personale.

Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020

Mihaela Buzărnescu se bate și pentru Simona Halep la JO 2020. Jucătoarea de pe locul 135 WTA a rămas singura reprezentantă a României în proba de simplu a turneului olimpic de tenis. Toate celalte jucătoare calificate inițial, în frunte cu Simona Halep, au suferit accidentări ori au invocat alte probleme medicale pentru neparticiparea la Olimpiadă.

Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că în ultima vreme joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo, pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat.

Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după aia! Nu, glumesc! Eu am mai jucat acolo un ITF mai mare şi am făcut finala, deci ştiu centralul, am jucat vreo 3 sau 4 meciuri acolo”, a mai declarat Mihaela Buzărnescu înainte să plece la Tokyo”, a declarat Mihaela Buzărnescu înainte de plecarea spre Tokio.

Ce adversară va avea singura jucătoare româncă de la Tokyo

Mihaela Buzărnescu va avea, însă, o sarcină extrem de dificilă în turneul olimpic de simplu feminin. Sorții i-au scos-o în cale, în primul tur, pe americanca Alison Riske (36 WTA). Cele două s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA. Românca s-a impus în 2018, la Hobart, scor 7-6, 6-1. Dacă va trece de Riske, Mihaela va avea o adversară la fel de dificilă. Ea se va duela cu învingătoarea partidei dintre olandeza Kiki Bertens (21 WTA) și favorită 16) și cehoaica Marketa Vondrousova (41 WTA).

Dacă ar reuși să ajungă în turul 3, Mihaela Buzărnescu va avea parte de meciul vieții ei. În cale o să-i apară nipona Naomi Osaka (2 WTA), marea favorită a gazdelor la câștigarea titlului olimpic. Turneul olimpic de tenis se disputa pe parcurusl săptămânii 24 iulie – 1 august. La rândul lor, Monica Niculescu și Raluca Olaru, care ne vor reprezenta în proba de dublu, au avut parte de o tragere la sorți la fel de potrivnică.

Perechea română vor juca în runda inaugurală cu surorile din Taiwan și favorite numărul 5 ale competițșiei, Latisha Chan – Hao-Ching Chan. Aflată pe locul 20 în ierarhia mondială de dublu, Latisha Chan a ocupat prima poziție în clasamentul WTA pe 23 octombrie 2017. Aceasta are 33 de titluri câștigate în carieră, în timp ce sora sa are 18 trofee în palmares.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI