Mihaela Bilic avertizează: ”Răul nu vine din mâncare, ci din aer!” Ce trebuie să facem

Mihaela Bilic avertizează: ”Răul nu vine din mâncare, ci din aer!” Ce trebuie să facem

Cele mai importante voci din lumea medicinei românești, fie că vorbim de specialiști în epidemiologii, fie că vorbim de nutriționiști, toți trag semnale de alarmă în ceea ce privește situația actuală.

Mihaela Bilic avertizează: ”Răul nu vine din mâncare, ci din aer!”

În aceste condiții, celebra nutriționistă Mihaela Bilic avertizează, la rândul ei, asupra faptului că asistăm la o explozie a bolilor autoimune, atragând atenţia asupra faptului că nu mâncarea este singurul lucru la care trebuie să fim atenţi. Medicul  Mihaela Bilic mai atrage atenţia și asupra faptului că, în acest moment, asistăm la o explozie a bolilor autoimune., spunând că pentru sănătatea noastră nu e important doar ce mâncăm, ci şi ce respirăm.

Mihaela Bilic avertizează: ”Răul nu vine din mâncare, ci din aer!” Ce trebuie să facem
Mihaela Bilic avertizează: ”Răul nu vine din mâncare, ci din aer!” Ce trebuie să facem

„Răul din viaţa noastră nu vine din mâncare, ci din aer. De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simţim bine, primul gând care ne trece prin cap este «trebuie să fiu mai atent la alimentaţie, să mănânc sănătos!». Simţim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minţii noastre are nevoie de o relaţie cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin. Și ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film poliţist, vinovatul se dovedeşte a fi întodeauna cel la care nu te gândeşti, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Şi da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm!”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Ce trebuie să facem

În aceeași postare, pe facebook, nutriționistul ne îndeamnă să fim atenți, atât la ce mâncăm, dar și la aerul pe care îl respirăm. Din păcate, având în vedere că marea majoritate locuim în sistemul urban, în orașe mari, gradul de poluare fiind unul ridicat, este foarte greu să avem grijă la ceea ce respirăm.

”Aşa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel şi microorganismele din aer intră în plămâni şi de acolo se împrăştie în tot corpul. Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber aceşti agenţi patogeni – dar asta nu înseamnă că ei nu există!! În prezent, asistăm la o explozie a bolilor autoimune şi la o escaladare dramatică a numărului de persoane care suferă de alergii, afecţiuni al căror factor declanşator rămâne de multe ori necunoscut. Se spune că e uşor să te aperi dacă ştii cine îţi sunt duşmanii, însă, în cazul afecţiunilor cu poartă de intrare respiratorie, duşmanii sunt nevăzuţi, necunoscuţi şi, culmea, nici măcar nu e în puterea noastră să îi eliminăm. Cum ar trebui să procedăm atunci când aerul din oraşul nostru este poluat, ce ar trebui să facem atunci când ieşim pe stradă? Dacă putem decide ce mâncare să consumăm, din păcate, nu avem de ales când vine vorba de calitatea aerului pe care îl respirăm.”, a mai spus nutrițioistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI