Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de viermi. Ce se întâmplă dacă îi consumăm, de fapt

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de viermi. Ce se întâmplă dacă îi consumăm, de fapt
Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de viermi. Ce se întâmplă dacă îi consumăm, de fapt

Alte popoare au introdus de mai mulți ani viermii în alimentație. Cei galbeni au fost aprobați ca aliment nou în Uniunea Europeană, iar mulți români au avut diverse sentimente cu privire la decizia controversată. În timp ce în alte țări aceștia sunt consumați în mod repetat, la noi încă nu se știe totul despre ei, așa că Mihaela Bilic a decis să vorbească despre ce s-ar putea întâmpla dacă îi vom mânca.

Mihaela Bilic a spus totul despre consumul de viermi. Ce se poate întâmpla dacă îi introducem în alimentație

Viermii pot fi consumați ca și gustare, sub formă de insecte uscate. De asemenea, ei pot apărea în lista ingredientelor unor produse alimentare, cum ar fi biscuiții. Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că în alte țări aceștia au fost introduși în alimentație de mult timp, așa că nu există motive de îngrijorare la noi.

 „Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el de dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta.

Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani.”, a zis Mihaela Bilic la Antena 3.

În urma unei evaluări științifice riguroase, printr-o directivă a UE, recent s-a dat undă verde viermilor de făină ca sursă sigură de hrană umană. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a aprobat consumul acestora, iar milioane de oameni vor migra spre un sistem alimentar mai durabil. Multă lume nu este obișnuită cu acest stil de viață, deși nu există motive de îngrijorare.

Adevărul despre viermii pe care persoanele din Europa îi vor consuma. Ce a dezvăluit Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că românii nu au de ce să se teamă din punct de vedere al sănătății, mai ales pentru că viermii sunt foarte gustoși, au multe proteine și puține calorii. În același timp, aceasta a menționat că în alte țări acest aliment este preferat, mai ales când nu există alte surse de proteine ce sunt esențiale pentru un stil de viață cât mai sănătos.

„Cu siguranţă, dacă aflăm ulterior că am consumat aşa ceva, realizăm că nici măcar nu ne-am dat seama. Gustul este similiar celorlalte proteine, iar dacă mai sunt şi prăjite aş putea spune că pot fi delicioase. La capitolul sănătate, nu avem de ce să ne temem. Aici este vorba doar de nişte surse de proteine care sunt  impuse de piaţă.

Dacă avem de ales între piept de pui clasic şi insecte, s-ar putea să alegem pieptul de pui, pentru că suntem obişnuiţi cu el, dar în alte ţări, aceste opţiuni nu sunt disponibile, şi atunci, când nu ai alte surse de proteine, ele pot constitui, din punct de vedere nutritiv, o chestiune extrem de interesantă pentru o organism, o opţiune. Proteinele sunt esenţiale şi atunci, indiferent din ce le luăm, important este să le luăm.”, a spus Mihaela Bilic pentru emisiunea News Magazine de la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI