Micul dejun pe caniculă. Preparatul care îți va da vitamine și energie
Pe timp de vară, atunci când temperaturile sunt caniculare și simți nevoia să te răcorești, la fiecare minut, specialiștii îți recomandă să consumi alimente slabe în calorii, care să te ajute să ai o stare bună de spirit. Pe lângă legume și fructe, iată o soluție ideală pentru un mic dejun plin de vitamine, perfect de a fi consumat în zilele toride.
Ce este recomandat să mâncăm la micul dejun, în zilele caniculare
E vară, e cald, soarele arde puternic, valorile termice au depășit cu mult limitele normale din termometre și îți este extrem de foame dimineața. Ei bine, specialiștii te sfătuiesc să te hidratezi foarte bine, să bei multe lichide și să mănânci legume, fructe și alimente ușoare.
Invitată la Antena 3, conf. Dr. Maria Nițescu îți explică, în detaliu, ce alimente și preparate poți consuma la micul dejun, pentru a primi acel boost de energie încă la primele ore ale dimineții, în zilele caniculare.
„Acasă sau la birou, ușor de preparat și consumat, hidratant și plin de nutrienți pentru zilele în care pur și simplu ne topim: proteine de calitate, glucide complexe, fibre, vitamine, antioxidanți, probiotice, grăsimi sănătoase și o cantitate redusă de grăsimi saturate, multă apă:
2 linguri terci de ovăz îmbogățit cu tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz (fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și tărâțe de ovăz – fierbere 3-5 min); 1 iaurt stors cu bifidus, 2% grăsime, 150 g (12 g proteine, 3 g grăsimi);
1 măr acrișor de sezon, ras cu coajă; 5-6 sâmburi de nucă; 1/2 linguriță de scorțisoară; 70-80 g afine și merișoare. Ziua va fi mai liniștită, gândul la mâncare va fi departe de noi pentru câteva ore și vom fi mai *fericiți* cu ajutorul unei microbiote sănătoase!”, a declarat specialistul la Antena 3.
Băutura perfectă de consumat pe timp de vară
Dacă te-ai lămurit cu micul dejun și vrei să te răsfeți cu o băutură răcoritoare în această vară, poți încercat o limonadă cu mentă și ghimbir care te va răcori, fără îndoială, în doi timpi și trei mișcări.
Ingrediente:
- 2 lămâi
- 4 pahare cu apă minerală
- 4 linguri cu miere
- o mână de mentă
- cuburi de gheaţă
- 1 linguriţă de ghimbir ras
Mod de preparare:
Taie lămâile în jumătăţi şi le storci. Se pune zeama într-un bol, se adaugă apa minerală, ghimbirul, mierea, frunzele de mentă tocate mărunt şi se amestecă foarte bine. De preferat, limonada se pune puțin la rece sau se toarnă direct în pahare, peste care adaugi cuburile de gheaţă.