Michel Platini, arestat în Franța: de ce a ajuns fostul președinte UEFA pe mâna polițiștilor

Autor: Ciprian Ioana - 11:58, 18 iun. 2019

Michel Platini a fost arestat în Franța, anunță presa internațională. Fostul președinte UEFA  a fost ridicat de polițiști din Nanterres, o suburbie a Parisului și se află în custodia polițiștilor.

Michel Platini, în vârstă de 63 de ani, fosta legendă a fotbalului francez și fost președinte al UEFA, a fost arestat în Nanterres, o suburbie a Parisului. El se află pe mâna procurorilor anticorupție din Franța și se pare că e cercetat în dosarul care se referă la organizarea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, care va avea loc în 2022.

Primele informații indică faptul că Michel Platini ar fi sprijinit Qatarul în organizarea acestei competiții, deși condițiile nu erau tocmai îndeplinite.

Michel Platini, arestat într-un dosar de corupție ce are legătură cu organizarea CM 2022 în Qatar

Michel Platini a fost arestat într-un dosar care are legătură cu acuzații de corupție legate de organizarea Campionatului Mondial de fotbal în Qatar. Competiția are loc în 2022. De fapt, procurorii se uită cum a reușit Qatarul să organizeze Campionatul Mondial, deși clima nu este prielnică acestui sport.

Temperaturile ajung și la 45 de grade Celsius și multe țări s-au plâns de faptul că jucătorii nu pot performa la temperaturi atât de ridicate.

E posibil ca această competiție să fie organizată în noiembrie-decembrie, dar tot vor fi temperaturi mari. S-a vorbit la un moment dat de amplasarea unor aparate de aer condiționat pe stadioane, tocmai pentru ca viața jucătorilor și a fanilor să nu fie pusă în pericol.

Procurorii notează că Michel Platini s-a întâlnit, cu câteva zile înainte de votul referitor la CM 2022, cu președintele Franței de la acea vreme, Nicholas Sarkozy și cu familia Al Thany, cea care conduce emiratul, din generație în generație, de pe la 1800. Se pare că miza ar fi fost interesele petroliere ale Franței în regiune.

Michel Platini a condus UEFA până în 2015, când a fost sancționat de Comisia de Etică. Lui i-a fost atunci interzis să mai facă parte din forurile mari fotbalistice după ce ar fi primit o sumă suspectă de aproape 1,5 milioane de euro de la șeful FIFA de la acea vreme, Sepp Blatter.

Ambii au primit interdicție în fotbal până în 2023.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI