Tragerea la sorţi a meciurilor EURO 2020 se va face în București. Unde se organizează ceremonia -VIDEO

Tragerea la sorţi a meciurilor EURO 2020 se va face în București. Unde se organizează ceremonia -VIDEO

Bucureștiul va găzdui tragerea la sorți pentru formarea grupelor la Euro 2020. Anunțul a fost făcut de fostul fotbalist francez Christian Karembeu în timpul ceremoniei organizate pe Arena Națională pentru prezentarea trofeului Campionatului European.

Astfel, tragerea la sorţi va fi organizată în data de 30 noiembrie 2019 la Rompexo.

„Este un mare privilegiu pentru mine să revin la Bucureşti şi să întâlnesc chipuri pe care deja le-am văzut pe terenul de fotbal şi la Jocurile Olimpice, şi mă refer aici la doamna Gabriela Szabo. Şi mă bucur să am în spatele meu în stadion atât de frumos. România merită să facă parte din echipa care organizează EURO 2020. Sunt aici în calitatea mea de prezentator al trofeului EURO 2020 şi să anunţ că pe acest stadion vor avea loc patru meciuri ale turneului final. Dar mă aflu aici şi pentru a vă aduce o veste foarte bună veste, şi anume faptul că pe 30 noiembrie 2019 Bucureştiul va organiza evenimentul de tragere la sorţi a meciurilor de la UEFA EURO 2020.” Christian Karembeu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, prezent la ceremonia de pe Arena Națională, a mulțumit oficialilor UEFA pentru încrederea acordată României.

„Este cel mai important eveniment sportiv care se întâmplă la Bucureşti şi este o bucurie în plus că România va găzdui acest eveniment. Asta vine ca o recunoaştere a fotbalului românesc şi a ţării noastre şi ţin să mulţumesc pe această cale preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, pentru suportul pe care ni l-a arătat în această situaţie.” Răzvan Burleanu

Pe Arena Națională a fost prezentat, vineri, trofeul Henri Delaunay, cel care va fi înmânat câștigătoarei Campionatului European de anul viitor. Cupa de argint, cu o greutate de 8 kilograme, va fi acordată în urma finalei Euro 2020 din iulie anul viitor de la Londra.