Mezeluri retrase de urgență de pe piață. Părinți, atenție mare! Nu le dați copiilor

Mezeluri retrase de urgență de pe piață. Părinți, atenție mare! Nu le dați copiilor
Mezeluri contaminate descoperite pe piețele europene

Nu de puține ori când mergem să cumpărăm anumite produse avem surpriza să găsim produse contaminate. Un astfel de caz a fost anunțat recent de angenția de presă DPA, în cazul unor alimente de tip mezeluri produse de o companie germană. Mezelurile resepctive, conform agenției, se regăseau pe mai multe piețe din Uniunea Europeană. Compania germană producătoare a fost obligată să retragă produsele datorită unor nereguli.

TFB, a doua cea mai mare companie de mezeluri din Germania

TFB (The Family Butchers) a inventat cu succes segmentul produselor din carne rece pentru copii prin produsele „Reinert HerzensSACHE”. Compania este cea care a adus pe piață prima marcă de carne rece fabricată din reproducerea animalelor 100% fără antibiotice. Peste 660 de milioane de produse self-service sunt produse în fiecare an. Portofoliul variază de la produse clasice din carne crudă, fiartă și gătită până la produse care implică variante de condimente. Compnai mai produce și produse hibride atât pentru rafturile cu autoservire, cât și pentru ghișeul de servicii.

The Family Butcher este a doua ca mărime în Germania, când vine vorba de producția de mezeluri. Cifra de afaceri a companiei se ridică la 750 de milioane de euro anual, cu exporturi masive pe toate piețele importante. Compania își desfășoară activitatea în 8 fabrici, pe tot teritoriul Germaniei, și are în acest moment aproximativ  2.400 de angajați.

Mezeluri contaminate descoperite pe piețele europene

Agenția germană DPA a anunțat astăzi că mai multe mezeluri pentru copii au fost retrase de pe mai multe piețe europene și din Germania. Acest lucru a fost o consecință a faptului că au fost descoperite produse contaminate. Conform DPA, în cadrul unui control extins al calității, defectele de calitate au fost identificate într-un număr mic de pachete de la marca Reinert Bärchen.

Nu se poate exclude faptul că, din cauza unui defect al utilajului, cantități minime de praf de metal au pătruns pe produse. Conform unei verificări și evaluări efectuate de un expert independent, acest lucru nu va cauza niciun pericol pentru sănătate. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, TFB a decis să retragă toate produsele care ar fi putut fi afectate de la vânzare. TFB, una din cele mai mari companii de mezeluri din Germania, a anuțat că oferă consumatorilor posibilitatea de a schimba aceste produse.

”Clienții pot returna aceste produse de unde le-au cumpărat în schimbul unei rambursări a prețului de achiziție, inclusiv fără chitanță.”, anunță compania, conform agenției DPA.

Produsele descoperite ca fiind contaminate făceau parte dintr-o gamă de mezeluri pentru copii, comercializate în întreaga Germania, dar și pe piețele europene. Majoritatea produselor nu aveau termenul de garanție expirat. Loturile retrase de la vânzare, conform companiei, avea ca dată de expirare 05.07.2021.