„Autostrada” din Suceava, deja vandalizată. Reacția antreprenorului care a plătit să fie făcută. VIDEO

„Autostrada” din Suceava, deja vandalizată. Reacția antreprenorului care a plătit să fie făcută. VIDEO
Metrul de autostradă din Suceava a fost vandalizat

Metrul de autostradă construit în Suceava de omul de afaceri Ștefan Mandachi a fost vandalizat. Borna kilometrică și câteva panouri au fost distruse. Mandachi spune că este posibil ca pagubele să fi fost provocate de vânt și nu are de gând să sesizeze Poliția.

Primul metru de autostradă din Suceava a fost construit în semn de protest față de indiferența autorităților în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona Moldovei. Sectorul de drum a fost inaugurat în mod simbolic pe 15 martie 2019, la ora 15:00, iar gestul suceveanului a impresionat o țară întreagă. La ora stabilită, companii, organizații, simpli cetățeni și chiar politicieni s-au solidarizat și au facut grevă, timp de 15 minute.

La doar două săptămâni de la momentul care a unit o țară întreagă într-un singur gând, metrul de autostradă din Suceava a fost vandalizat. Panourile informative au fost răsturnate peste porțiunea de asfalt, iar borna kilometrică pare să fi fost lovită cu piciorul.

Ce se va întâmpla cu „autostrada” din Suceava

Antreprenorul care a plătit pentru a construi primul metru de autostradă din Suceava susține că este posibil să nu fi fost vandalizată. Oricum, bărbatul vrea să urmeze exemplul meșterului Manole și să repare drumul ori de câte ori acesta va fi distrus, fie de vandali, fie de fenomenele meteo.

„Având în vedere că mii de oameni opresc acolo şi sunt paşnici, nu mai conteaza un nebun. Poate l-a dat vântul, totuşi, jos. Nu ştiu. Nu fac nicio plângere pentru că locul va rămâne deschis oamenilor de bună credinţă, care vin ca la pelerinaj acolo. Voi pune altă bornă. O voi schimba de fiecare dată, dacă se mai distruge. Nu intru în conflicte cu nimeni şi nu depun nicio plângere”, a declarat Ștefan Mandachi pentru agenția de presă Mediafax.

Metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi nu are supraveghere video. Având în vedere că mii de oameni au mers în zonă pentru a face fotografii, omul de afaceri intenționează să contruiască și o zonă de odihnă în apropiere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI